Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Η ιστορία κάνει... φάρσες

Ο άνθρωπος που οδήγησε την πατρίδα μας στην κόλαση των μνημονίων και στα όσα δραματικά επακολούθησαν με την εξαναγκαστική φτωχοποίηση των Ελλήνων, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ).

Μόνο για εμβολιασμένους η είσοδος στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

Μόνο εμβολιασμένους πολίτες θα δέχεται το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Συλλυπητήριο Μήνυμα Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Πιερίας

Με αισθήματα βαθύτατης οδύνης, αποχαιρετούμε τον πρώην Δήμαρχο Κορινού Απόστολο Δημητρίου, που έφυγε από τη ζωή. Ο εκλιπών ήταν ένας χαρακτήρας σπάνιας ακεραιότητας, ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον τόπο του και την αυτοδιοίκηση.

ΛΔ’ ΠΑΤΡΙΑ: Ολοκληρώθηκαν στη Ράχη Πιερίας οι αφιερωμένες στην παλιγγενεσία του Έθνους εκδηλώσεις

Με την προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη στη Ράχη Πιερίας, τα ΛΔ’ Πάτρια, οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ράχης “Τα Πάτρια”, που φέτος αφιερώθηκαν στο 1821 και στην παλιγγενεσία του Έθνους.

Γιορτάστηκε σήμερα η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου στην Πιερία και την Κεντρική Μακεδονία (ΦΩΤΟ)

Η Ελληνική Αστυνομία γιόρτασε σήμερα (20 Οκτωβρίου 2021) την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης...

Εξιχνίαση κλοπής σε οικία στην Πιερία

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα...

Δήμος Κατερίνης: Εκ νέου πιστοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση

Πρόγραμμα επανεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Κατερίνης, στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED)...

Η ελληνογαλλική Συμφωνία, ο Ρήγας Φεραίος και η Γαλλική Επανάσταση (2ο μέρος)

Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Αλεκάκης *
(2ο μέρος)

Με αφορμή την πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία, είναι χρήσιμο και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να θυμηθούμε και να υπενθυμίσουμε στο αναγνωστικό κοινό του τόπου μας τη στάση που κράτησαν απέναντι στη Γαλλία σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνισμού, όπως ο Ρήγας Φεραίος και ο Αδαμάντιος Κοραής.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

Η 20η Οκτωβρίου είναι η 293η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο (294η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 72 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Καλή προβλέπεται να είναι και η σημερινή ημέρα στην Κατερίνη.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία-Μακεδονία. Τετάρτη σήμερα 20 Οκτωβρίου 2021