Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η κλήρωση του ΛΟΤΤΟ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005. Αύριο στις 15:00 το μεσημέρι.


Ποιος θα είναι;

Ποιος θα είναι άραγε ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης;
Ένα όνομα πάντως που ακούγεται πάρα πολύ είχε γενέθλια πριν μια εβδομάδα!
Χρόνια του πολλά λοιπόν!

Σε ποια υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης;


Σε ποια υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης οι υπάλληλοι ξεχνούν να κοιτάξουν το ...γραμματοκιβώτιο και τα γράμματα ξεχειλίζουν μέχρι πάνω;
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" έμαθε ότι στην συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης έχουν χάσει οι υπάλληλοι και τα..κλειδιά του γραμματοκιβωτίου!
Αν κρίνει κανείς ότι στην αλληλογραφία υπάρχει και ένα ψηφοδέλτιο του...Ταμήλου, θα πρέπει να μην έχει πάει κανείς να τα πάρει εδώ και ένα μήνα..

Ο Πλάτανος.... (2)


Μια φορά και έναν καιρό ήτανε ένας..πλάτανος.

Ήτανε πάντα χαρούμενος και γελαστός γιατί η τύχη τον έφερε να μεγαλώσει μέσα στην αυλή ενός δημοτικού σχολείου! Έβλεπε κάθε ημέρα τα παιδιά να έρχονται να παίζουν γύρω του, άκουγε τις φωνές τους και χαιρότανε. Και αυτός με την σειρά του, τους πρόσφερε την σκιά του και την δροσιά του της ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες του χρόνου...

Αφημένη στην τύχη της η στοά Δημαρχείου..

Τραγική είναι και η κατάσταση όμως σε όλη την στοά Δημαρχείου και όχι μόνο στα γραφεία της Ένωσης Γονέων.
Περισσότερες φωτογραφίες...

Ένα υπέροχο σχολείο: 1ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κολινδρού


Εβδομάδα πολιτιστικών δράσεων από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας.

"Μετά το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου κι επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας σκέφτηκε να οργανώσει φέτος μια εβδομάδα πολιτιστικών δράσεων στον Καπνικό Σταθμό (συναυλίες, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παραδοσιακή κουζίνα, ψησίματα στο φούρνο κλπ). 
Για τον σκοπό αυτό θα συναντηθούμε την Τρίτη 3 Μαρτίου ώρα 19:00, και πίνοντας ένα ουζάκι, θα προσπαθήσουμε να θέσουμε το περίγραμμα της προτεινόμενης δράσης. Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία να τα πούμε και πάλι από κοντά. Θα συναντηθούμε μισή ώρα νωρίτερα για να ετοιμάσουμε το τραπέζι. Όσοι έρθουν αργότερα θα αναλάβουν πλύσιμο πιάτων και το συμμάζεμα.Καλό Σαββατοκύριακο."

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ 27/2/2015 (2)


Το ράπισμα και η ανεξικακία. Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη.



Κάθε λόγος και έργο του Κυρίου, εδώ και αιώνες, έχει τη δική του συμβολική αξία και σημασία για την ζωή μας.
Η ευαγγελική περικοπή στο ευαγγέλιο του Ματθαίου, 5:39, «όστις σε ραπίζει εις την δεξιάν σιαγόνα σου, στρέψον αυτω και την άλλην», δηλαδή «όποιος σε χαστουκίζει στο δεξιό σου μάγουλο, γύρισε του και το άλλο», έχει ξεχωριστή ερμηνεία ειδικά για τα δύσκολα χρόνια που βιώνει ο καθένας μας.

Τι χαρακτηρισμό μπορεί να αποδώσεις σε συνανθρώπους σου όταν τους επισκέπτεσαι στον χώρο τους, τους καλημερίζεις, τους ζητάς με ευγένεια τα αυτονόητα και εισπράττεις αδιαφορία, απαξίωση και επιθετικότητα δίχως να ευθύνεσαι ο ίδιος για ότι προκάλεσε την έξαρση τους.

Ένα χωριό των Κοτυώρων και η ιστορική μας μνήμη

 (Γιατί η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι υπερήφανη για την καταγωγή της και τους συγγενείς της)
Του Βλάση Αγτζίδη*
Τον Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923.
Η αναγνώριση αυτή, παρ' όλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε τον σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη.
Γιατί η ήττα του 1922, η «νέα τάξη πραγμάτων» που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στην ελλειμματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2015: Αποκλειστική συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ξενόπουλο!

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2015 η "ΑΛΗΘΕΙΑ" θα σας παρουσιάσει τον Κωνσταντίνο Ξενόπουλο Ιδρυτή και Διευθυντή της Καραπιπέρειου Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας της πόλης μας σε μια συνέντευξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το βιογραφικό του:

Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε και ομίλησε κατάλληλα στην ακολουθία της Α΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Παναγίας ως ακολούθως:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας κ.Χρήστος Αντωνίου (γνωστός για τους αγώνες του και την δυναμικότητα του) χθες το βράδυ στον χορό της ΕΛΜΕ μίλησε αποκλειστικά στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" για το πρόβλημα με τα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης.

Δείτε τι μας είπε:

Θα ομορφύνει τις...ειδήσεις.


Αφού απέτυχε στο Hastag το οποίο δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα τους τηλεθεατές,η Ελεονώρα Μελέτη, θα είναι από τη Δευτέρα η νέα .. παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΕΨΙΛΟΝ.
Το δελτίο θα αρχίζει στις 6.45 το απόγευμα.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: Γ.Σ. & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας, ύστερα από την τελευταία συνεδρίασή του, προσκαλεί τα μέλη του σε τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση με θέμα: «Απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ., οικονομικός απολογισμός, εκλογή εφορευτικής επιτροπής, ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και νέου Ε.Σ.».

   Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27-02-2015 στις 6:15 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Α΄ πτέρυγας του 2ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα 02-03-2015 στις 6:15 μ.μ.

   Για διευκόλυνση, όσοι συνάδελφοι (ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών), ανεξάρτητα από σχέση εργασίας ή αν είναι άνεργοι, επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, καλούνται να τη δηλώσουν έως τη Δευτέρα 02 – 03 - 2015 (έως τις 9 μ.μ.) σε έναν από τους Μπ. Παπαδόπουλο (6973794723), Β. Αγγέλη (6973656239), Γ. Καρακώνη (6937747753).


Κατερίνη, 19-02-2015

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας

Παπαδόπουλος Μπάμπης                  Καρακώνης Γιώργος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Παρασκευή 27.2.2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας φιλοξενήθηκε στο γραφείο του διοικητή Τροχαίας Κατερίνης κο. Δημήτριο Τσαουσίδη, για μια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων εφ ‘όλη της ύλης, αναφορικά με την μετακίνηση και την ασφάλεια στους αστικούς και περιφερειακούς δρόμους της πόλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 27-2-2015

 Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ
 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Η Βάρδια του Πελεκάνου" από Σύλλογος Οινοφίλων Κατερίνης και την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Ο Σύλλογος Οινοφίλων Κατερίνης και η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης σας καλούν στην προβολή του ¨βραβευμένου ντοκυμαντέρ "Η Βάρδια του Πελεκάνου" στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9) το Σάββατο, 7 Μαρτίου στις 19:00
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μία μικρή γευστική δοκιμή επιλεγμένων οίνων από τοπικούς παραγωγούς της Πιερίας.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο παραγωγός της ταινίας και οινογράφος Νίκος Μάνεσης


Λίγα λόγια για το ντοκυμαντέρ: