Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Οι πρωτοβουλίες πολιτών ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση νομική θωράκιση των αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες»

Οι πρωτοβουλίες πολιτών ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση νομική θωράκιση των αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες»
Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στο Κωσταλέξι Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε η 5η Πανελλαδική συνάντηση Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» στην οποία συμμετείχαν μέλη κινημάτων πολιτών και παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα. Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή του Ν. 4264/2014 και η προσπάθεια κατάργησης του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες», το οποίο ανακούφισε χιλιάδες νοικοκυριά και παραγωγούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι πρωτοβουλίες πολιτών ζητούν ομόφωνα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Ο Μίλτος Μηλιάτης στη θέση του υπευθύνου της Pierikos bc academy!
H οικογένεια του Πιερικού Αρχέλαου καλωσορίζει τον -καθηγητή φυσικής αγωγής- Μίλτο Μηλιάτη στη δεύτερη θητεία του ως επικεφαλής της ακαδημίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΉ EMΠΕΙΡIΑ

Ο Μίλτος Μηλιάτης έχει διατελέσει:

-Περιφερειακός Προπονητής Κεντρικής Μακεδονίας Γυναικών.

Ξεκινάει τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης με πολύ ενδιαφέροντα θέματα!

Ξεκινάει τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης   με πολύ ενδιαφέροντα θέματα!

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ
Σαρανταπέντε λεπτά ανάβασης! για να βρεθεί κανείς στο αρχαίο κάστρο των Φαρσάλων να παρακολουθήσει τη συναυλία που διοργάνωνε εκεί ο δήμος Φαρσάλων με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, την Κυριακή το βράδυ.
Πάνω από χίλιοι πεντακόσιοι ήταν αυτοί που αψήφησαν τη ζέστη και την πεζοπορία για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του δήμου τους.

ΕΛΜΕ Πιερίας. Όχι στο νέο αναμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας εκφράζει έντονα την αντίθεσή του με την πρόσφατη αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων. Η κατάργηση εννέα διδακτικών ωρών (-1 Οικ.Οικονομία, -1 Γεωγραφία, -1 Βιολογία,-3 Αρχαία, -4 Ερευν. Εργασία, +1 Νεοελληνικά) δεν βασίστηκε σε κάποια επιστημονική έρευνα, δεν αναβαθμίζει την γυμνασιακή εκπαίδευση και δεν επιλύει κάποιο από τα προβλήματά της, όπως ισχυρίστηκε ο Υπουργός Παιδείας.

Αντικατάσταση Κοινοτικών αδειών και επικυρωμένων γνήσιων αντιγράφων τους που χορηγήθηκαν σε μεταφορικές επιχειρήσεις από τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Πιερίας


Σας ενημερώνουμε, ότι οι μεταφορικές επιχειρήσεις Διεθνών Μεταφορών που έχουν έδρα τον νομό Πιερίας οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με σκοπό να κλείσουν ραντεβού για να αντικατασταθούν τα έντυπα των κοινοτικών αδειών που κατέχουν. 

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας παρουσιάζει το νέο Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας παρουσιάζει το νέο Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Το νέο Δ.Σ. που προήλθε σήμερα 28-06-2016 μετά από τρεις συνεδριάσεις είναι το εξής:

Το τέλος του δάσους της Μηλιάς.


Για μία ακόμη φορά, ο Δήμαρχος Κατερίνης φέρνει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα των ανεμογεννητριών που θέλει να εγκαταστήσει στο δάσος της Μηλιάς η εταιρεία ΤΕΚΑΛ.
Το θέμα είχε ξαναέρθει για ψήφιση τον Απρίλιο του 2014 αλλά μετά από την πίεση των φορέων και της τοπικής κοινωνίας το θέμα καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έλα όμως που τότε ήμασταν σε προεκλογική περίοδο και ο Δήμαρχος δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να χάσει τα ψηφαλάκια των κατοίκων της Μηλιάς…

ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ): Το πρόγραμμα του 3oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ): Το πρόγραμμα του 3oυ Διεθνούς Φεστιβάλ ΠαράδοσηςΔήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ): Το πρόγραμμα του 3oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης
Μουσικές, χρώματα, παράδοση και πολιτισμός πέντε (5) χωρών σμίγουν στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, το οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης.
Ειδικότερα, μουσικά σχήματα, καθώς και περισσότεροι από 200 χορευτές από τις εξής χώρες: Κύπρος, Βουλγαρία, Τουρκία, Μολδαβία και Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Ιουλίου, στην Τ.Κ. Παραλίας και στην Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια Βουλεύτριας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Συγχαρητήρια Βουλεύτριας Ελισσάβετ (Μπέττυ) ΣκούφαΟι μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας με το νεανικό πνεύμα που διαθέτουν, το γεμάτο με καινοτόμες ιδέες και δημιουργικότητα, την αγωνιστική προσπάθεια και τη συλλογική δράση κατέκτησαν την κορυφή, το πρώτο βραβείο στον 10ο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/junior AchievementGreece.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την κατάκτηση αυτή που θα τους δώσει φτερά και θα ενθαρρύνει τη συνέχιση των προσπαθειών τους για την καλύτερη δυνατή διάκριση στο μεγάλο Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό «Company of the year” που θα πραγματοποιηθεί στην Λουκέρνη της Ελβετίας 25-28 Ιουλίου.  

Μέλος του κεντρικού πολιτικού συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας εκλέχτηκε ο Ζήσης Ζάννας στο ιδρυτικό συνέδριο της ΛΑΕ


Καλοκαιρινή συνάντηση Δρυανιστών και... φίλων.


Η ΩΡΑ ΤΟΥ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016



Ένα ακόμα φιλόδοξο Φεστιβάλ Ολύμπου, το τεσσαρακοστό πέμπτο ανοίγει τις πύλες του και μας υποδέχεται στην ωραιότατη περιπλάνηση που χαρίζουν μοναδικά τα πολιτιστικά μονοπάτια.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης πρόσφεραν μια εκπληκτική μουσική βραδιά στο κοινό της Κατερίνης. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης πρόσφεραν μια εκπληκτική μουσική βραδιά στο κοινό της Κατερίνης. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μικρό αποδείχτηκε ότι ήταν χθες το βράδυ το θεατράκι του πάρκου Κατερίνης για να φιλοξενήσει το κοινό της Κατερίνης που θέλησε να βρεθεί εκεί για να πάρει μια δροσιά πολιτισμού και μουσικής αύρας που η Ευανθία Ρεμπούτσικα και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης τόσο απλόχερα πρόσφεραν σε όσους και όσες είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 28 Ιουνίου 2016