Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΛΜΕ Πιερίας. Όχι στο νέο αναμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας εκφράζει έντονα την αντίθεσή του με την πρόσφατη αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων. Η κατάργηση εννέα διδακτικών ωρών (-1 Οικ.Οικονομία, -1 Γεωγραφία, -1 Βιολογία,-3 Αρχαία, -4 Ερευν. Εργασία, +1 Νεοελληνικά) δεν βασίστηκε σε κάποια επιστημονική έρευνα, δεν αναβαθμίζει την γυμνασιακή εκπαίδευση και δεν επιλύει κάποιο από τα προβλήματά της, όπως ισχυρίστηκε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο μόνος στόχος της είναι η περικοπή του αριθμού των αναγκαίων εκπαιδευτικών, όπως επιτάσσουν οι ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές.

Η κατάργηση των διδακτικών ωρών γεμίζει με άγχος και ανασφάλεια τους εκπαιδευτικούς (ιδιαίτερα τους συναδέλφους της Οικιακής Οικονομίας που βλέπουν να μειώνονται οι ώρες και μαθημάτων β΄ ανάθεσης), διαταράσσει το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα και κυρίως οδηγεί εκατοντάδες συναδέλφους αναπληρωτές στο δρόμο της ανεργίας και της ανέχειας. 

Ζητάμε την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης. Αν ο κύριος Υπουργός πραγματικά ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της κρατικής παιδείας, ας μειώσει τον αριθμό μαθητών στους 20 ανά τμήμα, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Βαρδακώστας Γεώργιος
Ο Γενικός Γραμματέας
Αντωνίου Χρήστος