Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ μη ασφαλούς τροφίμου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του επίσημου ελέγχου έτους 2021 για τους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού αλιεύματος με τα παρακάτω στοιχεία:

5ο Γυμνάσιο Κατερίνης - Πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης "Ματιές στη σχολική ζωή παλαιότερων εποχών"

Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ιδανική πρεμιέρα για τον Πιερικό Αρχέλαο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις το γυναικείο τμήμα του Πιερικού Αρχέλαου, καθώς επικράτησε των Εκπαιδευτήριων Φρυγανιώτη με σκορ 58-48.

Η Κατερίνη ελεύθερη από το ναζιστικό ζυγό (26-10- 1944)

Σαν σήμερα, πριν από 77 χρόνια, στις 26 του Οκτώβρη του 1944, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής έφυγαν από την Κατερίνη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Πιερίας αποχαιρέτα την Φώφη Γεννηματά

Φώφη μας, έζησες με θάρρος, χαμόγελο και αξιοπρέπεια την σύντομη ζωή σου. Πολιτεύθηκες με μέτρο και ήθος χαράσσοντας την δική σου ξεχωριστή πορεία, γεμάτη νίκες και επιτυχίες. Επιτυχίες τις οποίες διαχειρίστηκες με την μετριοφροσύνη που συμβολίζει το επώνυμο Γεννηματά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 81ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Για τον εορτασμό της 81ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σύμφωνα και με τα υπ’ αριθμ. πρωτ. 73884-11/10/21 & 74901-13/10/21 έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης- Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης- Τμήμα Ποιότητας & Εθιμοτυπίας) ορίζονται για την πόλη της Κατερίνης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Πούλησαν δοχεία με νερό ως ελαιόλαδο...

Από το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας και του ενήλικου γιου της...

Εμφάνιση αρκούδας στο Αξιό

Άμεση συνεργασία φορέων για την παρουσία αρκούδας στην περιοχή του ποταμού Αξιού και επόμενες ενέργειες.

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κατερίνης για το Δημοτικό Ωδείο

Στον διετή απολογισμό της η διοίκηση του δήμου αναφέρει ότι στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης δημιουργήθηκαν νέα τμήματα φοίτησης. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει την κάθε λέξη. Απλήρωτοι εργαζόμενοι για τρεις μήνες, τμήματα που δεν λειτουργούν, μαθητές και γονείς σε αναμονή!!!

Το πρόγραμμα των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2021

Η αγέραστη Ελλάδα του 1940 και η παρανοϊκή χώρα του 2021

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός *


Στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε ο Στρατής Μυριβήλης αναφέρει και ένα ωραίο επεισόδιο. Ο σπουδαίος λογοτέχνης μας είχε εξασφαλίσει άδεια από το Γενικό Επιτελείο για να ανεβεί τις παγωμένες αετοράχες της Πίνδου και να παρευρεθεί θεατής στον πανεθνικό συναγερμό του Σαράντα.

Μεταφορά Ημερομηνίας Διεξαγωγής Δράσης Ενημέρωσης

Λόγω των άστατων καιρικών φαινομένων η ενημερωτική δράση για την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου και ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία:

28η Οκτωβρίου 1940: «ΖΗΤΩ το Έθνος των Ελλήνων!..»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Εύχομαι Καλημέρα και καλή εβδομάδα προσβλέποντας στην ερχόμενη Πέμπτη 28η Οκτωβρίου 2021, ημέρα που οι Έλληνες θα γιορτάσουμε, μετά την λόγω πανδημίας απαγόρευση του 2020, με πατροπαράδοτες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις το βροντερό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 του Μεταξά και των Ελλήνων ΚΟΝΤΡΑ στον Φασιστικό Άξονα.

Δήμος Δίου-Ολύμπου | Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου οι κάτωθι εκδηλώσεις:

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

Η 25η Οκτωβρίου είναι η 298η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο (299η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 67 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Με συννεφιά ξεκινάει η πρώτη ημέρα της εβδομάδας στην Κατερίνη.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία-Μακεδονία. Δευτέρα σήμερα 25 Οκτωβρίου 2021