Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Σχολικά βιβλία: ένα έργο που συνεχίζεται ακόμη!



Μπήκαμε αισίως στη νέα χρονιά και ήρθανε τα βιβλία για τους μαθητές (όσα δεν είχαν διανεμηθεί). Δυστυχώς δεν εννοώ την νέα σχολική χρονιά όπως θα έπρεπε να γίνεται, αλλά τον Ιανουάριο του 2016. Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016 και φιλοτιμήθηκε ο κρατικός μηχανισμός να στείλει τα υπόλοιπα βιβλία στους μαθητές για να διαβάσουν!
Και μην νομίζετε οτι ήρθαν κι όλα τα βιβλία και επιτέλους θα μπορέσουν να διαβάσουν οι μαθητές!
Ακόμα καλά καλά δεν πέρασαν τα Χριστούγεννα. Μέχρι το Πάσχα, έχουμε καιρό!


Αϊναλής Παντελής

Σήμερα 14-1-2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Μεγάλης Σχολής εικονογραφίας Άγιου Σέργιου Μόσχας, στην Καραπιπέρειο Σχολή της πόλης μας, του Κωνσταντίνου και Χρυσόστομου Ξενόπουλου. (Φωτογραφίες)


Μεγάλη τιμή για την πόλη μας η επίσκεψη της Μεγάλης Σχολής εικονογραφίας Άγιου Σέργιου Μόσχας.

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές της σχολής επισκέφτηκαν την Καραπιπέρειο Σχολή της πόλης μας, του Κωνσταντίνου και Χρυσόστομου Ξενόπουλου, όπου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα του μεγάλου καλλιτέχνη Άρχων Εικονογράφου του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, αλλά και να παρακολουθήσουν και ένα ενδιαφέρον μάθημα από τον κ. Ξενόπουλο.
Καθηγητές και σπουδαστές δήλωσαν ενθουσιασμένοι και μαγεμένοι από αυτά που είδαν στην Καραπιπέρειο Σχολή και τις γνώσεις που αποκόμισαν από την επαφή τους με τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης-Πρόγραμμα προβολών για το 2016

    
Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης μετά από 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας συνεχίζει και σήμερα να προσελκύει το ενδιαφέρον των σινεφίλ της πόλης, αποδεικνύοντας διαχρονικά την αφοσίωσή της στον ποιοτικό κινηματογράφο.

Μεγάλη συγκέντρωση πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης κατά της δημιουργίας κέντρου φύλαξης μεταναστών στη Πιερία. (Φωτογραφίες)



Πάρα πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης για να διαμαρτυρηθεί κατά της δημιουργίας κέντρου φύλαξης μεταναστών-προσφύγων στην Πιερία.
Την διαμαρτυρία οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Πιερία.
Παράλληλα είχαν δημιουργηθεί σημεία όπου οι πολίτες υπέγραφαν την αντίθεση τους για το κέντρο φιλοξενίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι  ιμπεριαλιστικοί   επεκτατικοί  πόλεμοι  των ΗΠΑ, του  ΝΑΤΟ  και της  ΕΕ,  σε μια σειρά από χώρες  όπως  είναι  το Ιράκ, το   Αφγανιστάν, η Λιβύη, η  Συρία  κλπ,  έχουν ως στόχο  να  προωθήσουν   τη στρατηγική του κεφαλαίου  με άλλα μέσα  ώστε να   ελέγξουν   τον ορυκτό πλούτο και  τους  διαδρόμους   περάσματος  εμπορευμάτων, κλπ  στη  ευρύτερη   περιοχή  της  βόρειας Αφρικής  για να εξασφαλίσουν  μπίζνες  οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

"Λεβεντιά και συγκίνηση στον Ετήσιο Χορό των Κοκκινοπλιτών Πιερίας"

 Σε κλίμα ζεστό και ιδιαιτέρως γιορτινό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2016 στο Κέντρο “ΠΙΕΡΙΔΑ” στην Κατερίνη ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου μας. Πρόκειται για την επίσημη πρώτη εκδήλωση της χρονιάς στην οποία και φέτος συμπατριώτες, νέα μέλη και παλαιά καθώς και φίλοι είχαν την ευκαιρία να ανταμωθούν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν παραδοσιακά μέχρι τις απογευματινές ώρες.

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 14-01-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους  Καλαμπάκα Νικόλαο Πρόεδρο, Μαβίνη Αργύριο Αναπληρωτή Πρόεδρο και Αθανασόπουλο Χρήστο μέλος, με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Πρωταθλήματος  της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν  την 16-01-2016 & 17-01-2016.  Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός των διαιτητών και βοηθών διαιτητού όπως αναγράφεται παρακάτω.

«Σύσκεψη Σωματείων Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας »

 Καλούνται τα σωματεία της Γ’  ερασιτεχνικής κατηγορίας σε σύσκεψη εν’  όψη έναρξης του Γ’  γύρου του πρωταθλήματος της κατηγορίας, την Τρίτη 19-01-2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Νέα Έφεσο.
  
Για την Επιτροπή Πρωταθλήματος & Κυπέλλου
Ο Πρόεδρος

Ηρακλής Δασιόπουλος

Ενημερωτικό Δελτίο για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας Blue Growth & City of Piraeus


Εκ μέρους της ομάδας του Blue Growth, σας περιμένουμε στον 2ο Διαγωνισμό “BG II” ,την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, από τις 16.30 έως τις 21.00, στην Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 51) , τον οποίο διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά .
Ο 1ος Διαγωνισμός του Blue Growth, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014, έδωσε την ευκαιρία σε 9 υποψηφίους, από  τους συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον  Συμβουλίου Ειδικών του χώρου της Ναυτιλίας.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΙΣΤΗ ΣΥΝ. Π.Ε.»



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(Μέχρι 3 Σταυρούς)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΟΣ…


H κυβέρνηση , χωρίς καμία συζήτηση προχωρά  στη δημιουργία,  ενός ακόμα κέντρου διαλογής και καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών (hot - spots) .
Με αυτή την ενέργεια υλοποιεί τις αντιδραστικές και επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ τις οποίες και η ίδια υπέγραψε. Πρόκειται για μια ακόμη αρνητική εξέλιξη, που στρέφεται κατά των προσφύγων και μεταναστών αφού μετατρέπει και τον τόπο μας σε μια ζώνη εγκλωβισμού και συγκέντρωσής τους, από όπου οι πιο ισχυρές χώρες της ΕΕ θα επιλέγουν να απορροφήσουν ελάχιστους πρόσφυγες, μόνο όσους χρειάζονται ως φτηνό εργατικό δυναμικό, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών τους ομίλων.

Δελτίο τύπου Ποδηλατικής Από-δράσης για την δράση προβολής ντοκιμαντέρ με θέμα το ποδήλατο

 Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου η Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης διοργάνωσαν προβολή του ντοκιμαντέρ Bikes Vs Cars, του Σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten, στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη.
Πολλοί φίλοι και μέλη των συλλόγων και του ποδηλάτου, παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και πραγματευόταν  το ζήτημα του ποδηλάτου ανά τον κόσμο και πώς αυτό αντιμετωπίζεται από κινήματα πολιτών και από τις δημόσιες αρχές. 

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΠΙΕΡΙΑ , ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ήδη η Πιερία έχει καταγραφεί με αρνητικό τρόπο στη σύγχρονη ιστορία , όταν σε ένα χωριό της περιοχής ο πρόεδρος, το Μάρτιο του 1998, απαγόρευσε –υποκαθιστώντας τις αστυνομικές αρχές- την κυκλοφορία των Αλβανών μεταναστών μετά τη δύση του ηλίου «για να περιορίσει την εγκληματικότητα» όπως έλεγε.
Ένα χρόνο μετά ο δημοσιογράφος Κουλογλου πρόβαλε δυο ντοκιμαντέρ στο χωριό που έδειχναν το ρατσισμό που αντιμετώπισαν οι Έλληνες στην Αμερική με τα ίδια επιχειρήματα.
Στο δεύτερο ντοκιμαντέρ ένας Έλληνας εστιάτορας μαχαιρώθηκε στη Γερμανία από νεοναζί –εθνικιστή , γιατί ήταν ξένος. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επιστολή Καϊλή - Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz σχετικά με FYROM

Βρυξέλλες , 14 Ιανουαρίου 2016

«Επιστολή των Ευρωβουλευτών  της Ελιάς - ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή και Νίκου Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz σχετικά με την πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού από την Κροατία, Marijana Petir, να δημιουργήσει ανεπίσημης ομάδα φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα "Φίλοι της "Μακεδονίας" . »
 " Άμεση ήταν η αντίδραση των Ευρωβουλευτών της Ελιάς - ΠΑΣΟΚ στην δημιουργία ανεπίσημης Ομάδας Φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα "Φίλοι της "Μακεδονίας".

Το ναυάγιο της κυβέρνησης στο προσφυγικό δεν σώζεται με τα κροκοδείλια δάκρυά της

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδομένη πλέον στην Τρόϊκα και το μνημόνιο δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και στο προσφυγικό. Πλήρης αποδοχή των θέσεων των χωρών του Ευρωπαϊκού Κέντρου και της συνθήκης Δουβλίνο για μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ψυχών και κατ' επιλογή προώθηση προσφύγων στην Ευρώπη για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση έχει συνυπογράψει το δόγμα της Ευρώπης Φρούριο μετατρέποντας το Αιγαίο σε ματωμένη θάλασσα και διατηρώντας το τείχος του Έβρου παρά τις διακυρήξεις για απομάκρυνσή του. Την ίδια ώρα έχει παραδώσει την προστασία και έλεγχο των συνόρων και την χάραξη της προσφυγικής πολιτικής στην FRONTEX ως νέα Ευρωσυνοριοφυλακή.

(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης: Μετά την συνάντηση μου με τον κ. Φλαμπουράρη, έχω την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Κατερίνη.



  • Πρώτο το Δημοτικό Συμβούλιο της Κατερίνης αντέδρασε αποφασιστικά και με συγκεκριμένη θέση για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
  • Θέλουμε οι αποφάσεις να παίρνονται πρώτα από την τοπική κοινωνία.
  • Σεβόμαστε τις διαδικασίες και λειτουργούμε θεσμικά.
  • Όσοι διαρρέουν διάφορα φανταστικά και χυδαία σενάρια θα μας βρουν απέναντι τους.
  • Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για το στρατόπεδο της Ανδρομάχης ή για οποιοδήποτε άλλο χώρο στην Κατερίνη ύστερα από την διαβεβαίωση του κ. Φλαμπουράρη.

Ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πιερίας και Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Ευθύμιος Τσίρκος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3 fm και στον Ανδρέα Γαλανό, σε μια συζήτηση για τους πρόσφυγες, τις κινήσεις της Κυβέρνησης, το θέμα της πιθανής εγκατάστασης κέντρου φιλοξενίας στην Πιερία, τις αντιδράσεις φορέων και πολιτών. (ΒΙΝΤΕΟ)




"Είμαστε κάθετα αντίθετοι στον υποβιβασμό της τοπικής κοινωνίας που συντελείται αυτή τη στιγμή όχι με την πιθανή φιλοξενία κάποιων προσφύγων, αλλά με την προκλητική παράκαμψη των δυνατοτήτων, των αναγκών και της γνώμης της τοπικής κοινωνίας.".

Ο Ευγένιος Τριβιζάς την Δευτέρα 18/1 στην Κατερίνη.


Με τον Ευγένιο Τριβιζά θα "ανοίξει" τις φετινές διαλέξεις της την προσεχή Δευτέρα 18-1-2016 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο Διάσημος Εγκληματολόγος και συγγραφέας Παιδικών βιβλίων ζεί μόνιμα στην Αγγλία και είναι εξαιρετική Τιμή η παρουσία του στην πόλη μας. Το θέμα της ομιλίας του κ.Τριβιζά είναι: H Σφαγή των νηπίων (Φαντασία - Παιδί & Εξουσία)
Όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έτσι και ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει σε µια από τις λιγότερο διαδεδοµένες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τα παραµύθια του, όµως, όπως και αυτά του Άντερσεν, έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν την καρδιά και το µυαλό των αναγνωστών όχι µόνο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσµο.

Φωτογραφίες από τις συναντήσεις του Δημάρχου Κατερίνης στην Αθήνα με Φλαμπουράρη, Μουζάλα και Τσιρώνη


Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης: Μετά την συνάντηση μου με τον κ. Φλαμπουράρη, έχω την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Κατερίνη.



  • Πρώτο το Δημοτικό Συμβούλιο της Κατερίνης αντέδρασε αποφασιστικά και με συγκεκριμένη θέση για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
  • Θέλουμε οι αποφάσεις να παίρνονται πρώτα από την τοπική κοινωνία.
  • Σεβόμαστε τις διαδικασίες και λειτουργούμε θεσμικά.
  • Όσοι διαρρέουν διάφορα φανταστικά και χυδαία σενάρια θα μας βρουν απέναντι τους.
  • Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για το στρατόπεδο της Ανδρομάχης ή για οποιοδήποτε άλλο χώρο στην Κατερίνη ύστερα από την διαβεβαίωση του κ. Φλαμπουράρη.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Νέο κάλεσμα για διαλογή φαρμάκων. Σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, ώρα 17:00

Φίλες και φίλοι,
Επειδή προχθές δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε την διαλογή φαρμάκων, σας παρακαλούμε να βοηθήσετε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, συμμετέχοντας στην νέα μας συνάντηση 17:00 με 21:00 στον Καπνικό Σταθμό (θερμαινόμενη αίθουσα Παραμυθούπολης).

Για τη διαλογή (διαχωρισμός ληγμένων από τα μη ληγμένα) δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Μπορεί να βοηθήσει ο καθένας. Καλούμε απλούς πολίτες, που δεν χρειάζεται να έχουν οπωσδήποτε κάποια σχέση με υγειονομικά επαγγέλματα, αλλά και φαρμακοποιούς, γιατρούς, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, να βοηθήσουν στη διαλογή και στην εισαγωγή των φαρμάκων στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας».

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ Ρεπορταζ Αγώνα

  Η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ πέρασε νικηφόρα από τον Κολινδρό νικώντας την τοπική ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με 1-5 .
        Ο προπονητής της ΠΥΔΝΑΣ Αποστόλης Στύλος χρησιμοποίησε στον αγώνα ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν  ή είχαν ελάχιστη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
        Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0, με σαφέστατη υπεροχή της ΠΥΔΝΑΣ και με πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 14 Ιανουαρίου 2016