Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ενημερωτικό Δελτίο για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας Blue Growth & City of Piraeus


Εκ μέρους της ομάδας του Blue Growth, σας περιμένουμε στον 2ο Διαγωνισμό “BG II” ,την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, από τις 16.30 έως τις 21.00, στην Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 51) , τον οποίο διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά .
Ο 1ος Διαγωνισμός του Blue Growth, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014, έδωσε την ευκαιρία σε 9 υποψηφίους, από  τους συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον  Συμβουλίου Ειδικών του χώρου της Ναυτιλίας.


 Ο κάθε ένας από τους τρείς τελικούς νικητές κέρδισε το έπαθλο των 5.000 ευρώ καθώς και την συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων (incubation) από την Αειφορία, για τρείς μήνες.
Φέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται και ωριμάζει περισσότερο, εξασφαλίζοντας ανώτερη ποιότητα τόσο στην επιλογή των υποβαλλόμενων προτάσεων, όσο και στην διαδραστικότητα και αμεσότητα της επικοινωνίας των υποψηφίων με τους Συμβούλους. 
Συγκεκριμένα, ο Διαγωνισμός BG II έχει δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση περιλάμβανε την Ημέρα Προετοιμασίας στις 17 Δεκεμβρίου 2015, κατά την οποία οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, δοκίμασαν την ροή των παρουσιάσεών τους, συζήτησαν θέματα επι της διαδικασίας και αντήλλαξαν ιδέες προκειμένου να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους.
Η δεύτερη φάση είναι η Ημέρα του Διαγωνισμού, την Τρίτη στις 19 Ιανουαρίου 2016.
Οι υποψήφιοι θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Κριτική επιτροπή που αποτελείται κυρίως από τους Συμβούλους, και το κοινό.  Η διαδικασία ψηφοφορίας θα αναδείξει τις πιο δημοφιλείς ιδέες . Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Αειφορίας και του Blue Growth, υποτροφίες για προγράμματα MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Ναυτιλιακά του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσίαση στα Ποσειδώνια τον Ιούνιο του 2016.
Στόχος μας είναι η ημέρα μετά τον διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ιδέα, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του Blue Growth: αυθεντικότητα, δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεργατικότητα. Η ομάδα του Blue Growth, μαζί με την Αειφορία και την «δεξαμενή» Μεντόρων θα βρισκόμαστε στην διάθεση των συμμετεχόντων μας για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί. Δεσμευόμαστε να είμαστε παρόντες σε όλη την διαδικασία μετατροπής της ιδέας-σπόρου σε έναν εδραιωμένο, δυνατό, μελλοντικό «παίκτη» της μπλε οικονομίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Ημέρας του Διαγωνισμού, παρακαλούμε πατήστε http://bluegrowth.gr/demo-day-program/.

Για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε: bluegrowth@aephoria.net, 213 0281820 ,+30 6937183477, +30 6936281338 , www.bluegrowth.gr