Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Το Πιερικό Μέτωπο Κοινωνικής Αντίστασης (ΜΕ.Κ.ΑΝ ) καλεί τους πολίτες της Πιερίας σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και το κώδικα πολίτικης δικονομίας όπως εφαρμόζεται μετά την ψήφιση των μνημονικών νόμων πάνω στο θέμα αυτό.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 7:00 μ.μ.
Ψέματα και αλήθειες
Ομιλητές:
Κώστας Αναστάσιος Μέλος της επιτροπής ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Λεωνίδας Παπαδόπουλος μέλος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αικατερίνη Τόνια μέλος του κινήματος ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΠ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Οι Υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Πιερίας, Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες διοργανώνουμε από κοινού εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και από ώρα 09:00 έως και 13:00.

Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κατερίνη;

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» καλεί τα μέλη, τις φίλες, τους φίλους της και όλους τους πολίτες, σε Λαϊκή Συνέλευση την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, ώρα 18:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, με θέμα συζήτησης την ενδεχόμενη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κατερίνη.


Η ΕΟΔνΠ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην ανοιχτή αυτή συζήτηση μέσα από την οποία θα διατυπωθεί και η επίσημη θέση της ομάδας για το συγκεκριμένο θέμα και θα οριστεί η συντονιστική επιτροπή της νέας δράσης.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου το απόγευμα, συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης κατά του κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Πιερία.


Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στην ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών που έγινε σήμερα το απόγευμα στην Ανδρομάχη.
Αποφασίστηκε επίσης να κυκλοφορήσουν αφίσες, ηχητικά μηνύματα και έντυπα σε όλη την πόλη ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για το θέμα των προσφύγων και τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση στο Σβορώνο την Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα πίσω από την εκκλησία.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσαν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή για τον Δήμο Κατερίνης» κ. Νίκος Μακρίδης, το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κ. Ηλίας Τσολακίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Φώτης Δρούγκας, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, κ. Καραφουλίδης Κώστας και πολλοί πολίτες.

Διαβάστε μερικές από τις τοποθετήσεις που έγιναν στην συγκέντρωση:

Πεζοπορία στον Όλυμπο!


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-01-2016 ανάβαση ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ με στόχο την «Σπηλιά Ιθακήσιου (υψ 1840μ)

Δεν περπατάμε για να ξεχωρίσουμε απ τον κόσμο περπατάμε για να σμίξουμε τον κόσμο, για αυτό την 17 Ιαν 2016 επιλέξαμε να επισκεφθούμε τη σπηλιά Ιθακήσιου όπως μετονομάστηκε το μέρος όπου ένας ερημικός σύντροφος του θεϊκού Ολύμπου ο ζωγράφος Βασίλης Ιθακήσιος ,έστησε, από χρόνια τώρα, τη φωλιά του σε μια απόκρημνη μυστηριώδη σπηλιά, και που ο ίδιος την είχε βαφτίσει "Σπήλαιο των Μουσών"

ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Αλέξανδρο Σεχολάρι. Τον ευχαριστεί για την μέχρι τώρα συνεργασία τους και του εύχεται καλή

συνέχεια και πολλές επιτυχίες στη νέα του ομάδα.

Κορυφαίοι Έλληνες μπασκετμπολίστες στη Σίνδο για το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Πέτρου»!


Αστέρια του ελληνικού μπάσκετ από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα, έδωσαν το παρών στη Σίνδο την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, σε μια αθλητική γιορτή για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου «Οι φίλοι του Πέτρου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σίνδου, υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Γ.Ν.Κ.-Κ.Ψ.Υ.

   Το Κέντρο Ημέρας ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το οποίο πλέον στεγάζεται στο παλιό αλλά ανακαινισμένο χώρο Νοσοκομείο παρέχει δωρεάν σε άτομα με προβλήματα άνοιας και διαταραχές μνήμης: νευρολογική και ψυχολογική εκτίμηση, ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης εργοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα, φύλαξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Δύο μεγάλες Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για τα στελέχη και τους εθελοντές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης – Εκάβη, στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης.
Συγκεκριμένα, στις 5.00 το απόγευμα προηγήθηκε η 1η εκδήλωση Προέδρων και Μελών Εκκλησιαστικών Συμβουλίων - Ερανικών Επιτροπών, Ιεροψαλτών και Νεωκόρων. Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η ζωή μας κατά τον ι. Χρυσόστομο».

Ορισμός από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ προεδρείων και μελών Δ.Σ.ΝΠΔΔ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τα μέλη των Δ.Σ. των ΝΠΔΔ (ΟΠΠΑΠ & ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ), τα μέλη των Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΚ, ΔΕΕΕΚ, ΔΗΚΕΔΗΚ) του Δήμου Κατερίνης, καθώς και τους προέδρους - αντιπροέδρους των αντίστοιχων Δ.Σ., για το έτος 2016 όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Αναλυτικότερα:

ΠΑΣΥ - ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ το σχέδιο της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ για τον ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Πρόκειται για ένα τερατούργημα σε βάρος των φτωχών και μεσαίων αγροτών, των εργατο-υπαλλήλων, των συνταξιούχων, των μισοανέργων, της νέας γενιάς.  Για τους αγρότες προβλέπει μεγάλη αύξηση των εισφορών, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών να μην μπορέσει ν' ανταποκριθεί.

Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας και Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης σας καλούν σε ένα μοναδικό ντοκυμαντέρ του Fredrik Gertten.


Κινητικότητα, κίνημα, εθελοντισμός, πρωτοβουλίες πολιτών, κυκλοφοριακό. Ανά τον κόσμο. Διαφορετικά μέρη, ίδιοι όμως οι στόχοι και το πρόβλημα.
Τετάρτη 13-1-2016, ώρα 20.00 Κινηματογράφος Ευκαρπίδη

Σας περιμένουμε!

Δημήτρης Καζάκης: Η συνεχιζόμενη γενοκτονία και αποεθνοποίηση του ελληνικού λαού υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Νέο ιστορικό ρεκόρ θανάτων στην Ελλάδα το 2015. Πάνω από 121 χιλιάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία των ληξιαρχείων της χώρας. Για την ακρίβεια 121.292 θάνατοι. Το ίδιο έτος είχαμε 92.405 γεννήσεις. Νέο ιστορικό ρεκόρ καθόδου. Κι έτσι μόνο μέσα στο 2015 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 28.887. Δηλαδή, είναι σαν να εξαφανίστηκε μέσα σ' ένα χρόνο μια πόλη σαν τα Γιαννιτσά της Μακεδονίας...

Κάλεσμα για βοήθεια στη διαλογή φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου "Αλέκος Φτίκας"


Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν, αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στη διαλογή φαρμάκων.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΕΑΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 86 - 73



Ο Πιερικός Αρχέλαος επιβλήθηκε της ΕΑΚ Θεσσαλονίκης με 86-73 σε παιχνίδι για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Το 1ο ημίχρονο(36-42) ανήκε στην ΕΑΚ καθώς με την πίεση,κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο,κατόρθωσε να οδηγήσει τον Πιερικό Αρχέλαο σε αρκετά λάθη που απέφεραν εύκολα καλάθια στους φιλοξενούμενους.Στην επανάληψη όμως οι παίκτες του Στέλιου Χατζηιωάννου ανασυγκροτήθηκαν, περιόρισαν τα λάθη στο ελάχιστο και εν τέλει κέρδισαν δίκαια.

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 11 Ιανουαρίου 2016