Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Η ΠΕΘ ( Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων) κατέθεσε αίτηση αναστολής και ακυρώσεως της απόφασης Φίλη για μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο


Η ΠΕΘ, μαζί με τους παρακάτω γονείς και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 1) τον Δήμο Θανάσουλα, 2) την Ελένη Δημητριάδου, 3) τον Αθανάσιο Σιατούρα, και 4) τον Δημήτριο Νατσιό, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, α) αίτηση αναστολής αλλά και β) ακυρώσεως της απόφασης υπ’ αριθμ. Πρωτ. Φ12/657/70691/Δ1(ΦΕΚ Β 1324/11-5-2016), του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νικολάου Φίλη για τη μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο και συγκεκριμένα, στην Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου κατά 1 ώρα και στη Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου κατά 1 ώρα.

Παγκόσμια πρεμιέρα με... 5 ευρώ.

Ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ πιστεύουμε ότι θα παρακολουθήσουν όσοι τυχεροί βρεθούν στο αρχαίο θέατρο Δίου με θέμα τον Όλυμπο.

Μια μικρή ένσταση όμως την έχουμε...

Ντοκιμαντέρ για τον τόπο μας, που θα προβληθεί στον τόπο μας και θα πρέπει να πληρώσουμε και πέντε ευρώ δεν μας πολυκάθεται...

Θα προτιμούσαμε τουλάχιστον στον τόπο μας το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ να είναι δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της Πιερίας.

Απλά μια σκέψη κάνουμε...

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜAΣ ΦΙΛΟΙ -ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


Στην πόλη μου όταν έρχομαι, να βρω τον εαυτό μου,
Παλιούς μου φίλους συναντώ, να ζήσω το όνειρό μου. 
Να φύγω από τις έννοιες μου, να θυμηθώ, να κλάψω,
Για τους παλιούς τους φίλους μου, τραγούδια να τους γράψω.

Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Αυτή δεν είναι Πανορθόδοξη...


Στο μήνυμα του προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Κύριλλος αναφέρει την Πανορθόδοξη ως μια συνάντηση που θα ετοιμάσει τον δρόμο για την Πανορθόδοξη.
Παίρνει το μέρος των εκκλησιών που δεν μετέχουν στην σύνοδο στα Χανιά και αναφέρεται στις εκκλησίες που στηρίζουν και στηρίζονται από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

12.000 δολάρια ρούχο φόρεσε η Χίλαρι Κλίντον σε ομιλία της...


Δεν κατηγορώ την Χίλαρι Κλίντον που διάλεξε να φορέσει ένα ρούχο αξίας 12.000 δολαρίων σε μια ομιλία που θέμα της ήταν η... οικονομική ανισότητα.
Αλλά δίνω συγχαρητήρια στον ARMANI που κατάφερε να πουλήσει ένα τσουβάλι για πατάτες που έχει και χέρια για 12.000 δολάρια!!!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου Κατερίνης μουσικοχορευτική εκδήλωση με τον τίτλο «Τραγουδάμε και χορεύουμε στον ρυθμό της αγάπης».

Η παραδοσιακή ορχήστρα, η χορωδία και το χορευτικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης θα μας ταξιδέψουν με όχημα την αγάπη από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και τη Θράκη ως την Ήπειρο και τα νησιά.

Είσοδος ελεύθερη. 
 

Δημήτρης Νατσιός, Στώμεν καλώς, στώμεν ορθοδόξως

Δημήτρης Νατσιός, Στώμεν καλώς, στώμεν ορθοδόξως
Στώμεν καλώς, στώμεν ορθοδόξως
Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς


«Εντολή γαρ Κυρίου μη σιωπάν, εν καιρώ κινδυνευούσης πίστεως. Ώστε ότε περί Πίστεως ο λόγος, ουκ έστιν ειπείν, εγώ τις ειμί; Ιερεύς, άρχων, στρατιώτης, γεωργός, πένης; Ουδείς μοι λόγος και φροντίς περί του προκειμένου. Ουά, οι λίθοι κράξουσι και συ σιωπηλός και άφροντις;» άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης
1 Φεβρουαρίου 1440. Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη η αποστολή των Ελλήνων ιεραρχών που συμμετείχαν στην ψευτοσύνοδο Φερράρας-Φλωρεντίας. Στο λιμάνι τους αναμένει ο λαός. Γράφει ο ιστορικός Δούκας: «Οι δε αρχιερείς ευθέως από τριήρων αποβάντες και οι της Κωνσταντινουπόλεως κατά το σύνηθες ησπάζοντο αυτούς ερωτώντες πώς τα υμέτερα;

Ε. ΣΚΟΥΦΑ: «Οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις πρέπει να στηρίζονται σε αντικειμενικά γεγονότα»

Συνέντευξη της Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 

«Οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις πρέπει να στηρίζονται σε αντικειμενικά γεγονότα» επεσήμανε μεταξύ άλλων η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. Σχολιάζοντας την κινητοποίηση του «Παραιτηθείτε» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης την Παρασκευή 10/6,

Συμμετοχή Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας σε συνέδριο ΠΟΣ ΟΑΕΕ


Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε στις 11 Ιουνίου 2016 στην Πάτρα. 

Δήμος Κατερίνης: Το καλοκαιρινό ταξίδι στη γνώση ξεκίνησε στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού


ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
Με ενθουσιώδη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 4 έως 12 ετών άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, η αυλαία της αφιερωμένης στην έννοια της εξερεύνησης Καλοκαιρινή Εκστρατεία, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Φέτος, το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Γίνε εξερευνητής του κόσμου».

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Έκτακτο δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων


Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ / ΕΜΚ (α.α:18/2016) και ισχύει από αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-06-2016 μέχρι και την ΤΡΙΤΗ 21-06-2016 .

Η συναυλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Η συναυλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Η συναυλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Γιορτή νεολαίας στην αυλή της Αγίας Άννης


Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη από την ΕΜΥ

Κατερίνη 
Καιρός
Θερμοκρ.
Διεύθυνση
Έντ. ανέμων
  17/06/16 03:00 UTC21oC360o2Kt
  17/06/16 06:00 UTC24oC75o3Kt
  17/06/16 09:00 UTC26oC110o4Kt
  17/06/16 12:00 UTC28oC85o3Kt
  17/06/16 15:00 UTC26oC80o2Kt
  17/06/16 18:00 UTC24oC205o1Kt
  17/06/16 21:00 UTC24oC275o1Kt
Πηγή: http://www.hnms.gr/hnms/greek/index_html

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 17 Ιουνίου 2016