Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕΣ..2-0!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ... ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 19-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΜΕ ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ


Φέτος πάλι θα ταξιδέψουμε  στην πανέμορφη Κρήτη από 19 έως 25 Αυγούστου με το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ».  Με ορμητήριο το Ηράκλειο θα περιηγηθούμε τα Χανιά, το Ρέθυμνο , τη Μονή Αρκαδίου , την Κνωσό , τα Μάταλα , τη Φαιστό , την Αγία Γαλήνη ,τη  Σπιναλόγκα, την Ελούντα , τον Άγιο Νικόλαο  κ.ά.
Τιμή κατ’ άτομο 340 ευρώ και 280 ευρώ για παιδιά κάτω των 12 ετών. Στην τιμή περιλαμβάνονται όλες οι μεταφορές (λεωφορείο, πλοίο) και το ξενοδοχείο με πρωινό.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ επικοινωνήστε με το σύλλογο στα τηλέφωνα :23510-35616, 6980498300, 6939691006


Η ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»



Επίκαιρο θέμα, που απασχολεί πολλές οικογένειες είναι το νέο σχέδιο χωροταξικής ανακατανομής (νέα όρια φοίτησης Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Πολλές οικογένειες θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον στα παιδιά τους με το νέο σχέδιο.

Οικογένειες με πολλά παιδιά θα… χωριστούν σε διαφορετικά σχολεία.

Από την άλλη μεριά έχουμε τρία νέα σύγχρονα σχολεία που πρέπει να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν.

Πείτε την γνώμη σας, μετράει!


Όπως πάντα ψηφίζετε πάνω δεξιά στην οθόνη σας.

Παιδεία: όχι γράμματα, αλλά «δράσεις»


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

«Μα θα ‘ρθούνε άλλα χρόνια
μ’ όνειρα κι οράματα
δίχως λόγους στα μπαλκόνια
κι άχρηστα προγράμματα»

Ν. Γκάτσος

Οι λόγοι, ή καλύτερα, «οι τροπαιούχοι του άδειου λόγου», για να μνημονεύσουμε και τον Παλαμά, σταμάτησαν ευτυχώς να εκτοξεύουν από τα μπαλκόνια τις ουρανομήκεις ανοησίες τους. Το «μέγα πλήθος» και το «μέγα πάθος» των αρχικομματαρχών μπήκε, ανεπιστρεπτί, στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας». (Τι φράση κι αυτή!!!).

Τα «άχρηστα προγράμματα» όμως παραμένουν. Μόνο που στην εκπαίδευση τα βάφτισαν «δράσεις». Δράση. Ιδού η μαγική λέξη που συγκλονίζει τα σημερινά σχολειά. «Κάντε μία δράση», ακούς κι ανατριχιάζεις. Μία δράση για την ξενοφοβία, για τον ρατσισμό, για τον σεβασμό στην ετερότητα. Η νεοεποχίτικη σαχλαμάρα βρήκε πεδίον δόξης λαμπρόν. Μην διδάσκετε, κάντε δράσεις! Ο δάσκαλος που διδάσκει, που μαθαίνει στους μαθητές του γράμματα, για να το πω απλά, είναι ξεπερασμένος, ανεπαρκής, ίσως και επικίνδυνος για το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» τους. (Παραθέτω κάτι από έναν παλαιότερο παιδαγωγό, για τον σκοπό του σχολείου, ο οποίος δεν ανήκε στην «αντίδραση», αλλά θεωρείται από τους αρχηγέτες της «πρωτοπορίας». «Το σχολείο διδάσκοντας συστηματικά στο παιδί τ’ αγαθά του πολιτισμού του και γνωρίζοντάς του τον τόπο του, κάνει συνειδητή, συστηματοποιεί και απλώνει την εθνική μόρφωση που παίρνει κάθε παιδί από την εξωσχολική του ζωή». Το κείμενο μιλά για εθνική μόρφωση και είναι από το δυσεύρετο βιβλίο «πάρεργα και μελέτες», του Αλ. Δελμούζου, σελ 42. Αλλά ποιος προσέχει σήμερα τους παλιούς δασκάλους;).

ΣΦΙΠ: ΣΤΕΛΙΟ, ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ (Σ.Φ.Ι.Π.)
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας Στέλιο Καραγεώργη, για τον αδόκητο θάνατο της αγαπημένης του μητέρας Αργυρώς.
Αδερφέ μας Στέλιο, ενώνουμε τις δεήσεις μας και προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής της.
Να ζείτε και να την θυμάστε πάντα με αγάπη.

Το ΔΣ του Σ.Φ.Ι.Π.

Ο Σάκης Αρνατούτογλου θα παρουσιάζει τον καιρό στην ΕΡΤ! Μάλλον σήμερα μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων η πρώτη του εμφάνιση.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Ο θυμόσοφος λαός μας, αναφέρει: “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των Μνημονίων, έχει δημιουργήσει στην πενταετή διάρκειά της εκατόμβες νεκρών συνελλήνων, οι οποίοι δεν άντεξαν τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους και έθεσαν τέλος στη ζωή τους.

Έχει οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες στην ανέχεια και τον αποκλεισμό τους από τη ζωή. Την ελληνική επιχειρηματικότητα στον πλήρη αφανισμό. Τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, τους νέους ανθρώπους σε αναζήτηση ελπίδας στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ετούτη την ίδια ώρα, κάποια σταλινικά κυβερνητικά απολιθώματα, υπηρέτες της ΝΤΠ βρήκαν την ευκαιρία να μεταλλάξουν το Έθνος των Ελλήνων.

Έτσι, έφεραν προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

Και βεβαίως, δεν μας δημιουργεί εντύπωση το γεγονός της υπερψήφισης του νομοσχεδίου από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ούτε πως το ΚΚΕ δήλωσε “παρών”. Ούτε πως επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, η ΝΔ και το “Ποτάμι”. Μας δημιουργεί όμως, αλγεινή εντύπωση η στάση του κυβερνητικού εταίρου, του κόμματος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”.

Τα ήξεις-αφήξεις δεν ταιριάζουν σε ένα πατριωτικό κόμμα όπως θέλουν να λέγονται οι ΑΝ.ΕΛ.

Πριν λοιπόν, από την οριστική μετάλλαξή τους σε ένα ακόμη δεκανίκι του Συστήματος, έχουν την υποχρέωση να καταψηφίσουν στο σύνολό τους στην Ολομέλεια, αυτό το Εθνοκτόνο νομοσχέδιο που αποτελεί τη νέα κερκόπορτα του Γένους μας, δείχνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ψήγματα πατριωτικής συνείδησης.

Το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτεία” είναι αναφανδόν κατά της χορήγησης ιθαγένειας στους αλλοδαπούς.

Γιατί, άλλο η υπηκοότητα και άλλο η ιθαγένεια.


Η ιθαγένεια δεν παραχωρείται!!

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ MEGA CHANNEL: ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...

ΕΞΩΔΙΚΟ Ο.Σ.Θ. ΣΤΟ MEGA CHANNEL
10 Ιουνίου 2015

Αρ. Πρωτ. : 639

Θεσ/νίκη ,  4-6-2015

ΠΡΟΣ : Τον Τηλεοπτικό Σταθμό, με την επωνυμία «MEGA CHANNEL»

Ρούσου Δ. 4 & Λεωφόρος Μεσογείων 117, Αμπελόκηποι, T.K. 11526 – AΘΗΝΑ



ΘΕΜA : (1) Εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία για παράβαση των διατάξεων του Άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος και του «Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας». (2) Πρόσκληση για την αποκατάσταση της αντικειμενικής αλήθειας, σχετικά με το από 2-6-2015 και ώρα 20:00 κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού σας.



ΣΧΕΤ. : α. Άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος

β. «Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας»

γ. Άρθρα 1 (παρ. 2), 3 και 11 του Ν. 1866/1989 «Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης»



Σας γνωρίζουμε ότι, στο από 2-6-2015 και ώρα 20:00 κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού σας Σταθμού, διαπραγματευθήκατε δημοσιογραφικά (δημοσιογράφος Μάνης Π.) το εξαιρετικά κρίσιμο, για την δημόσια υγεία, ζήτημα της μετακίνησης οδοντιατρικών ασθενών στην γειτονική χώρα των Σκοπίων, φωτογραφίζοντας έμμεσα, υπό μορφή καταφανώς συγκεκαλυμμένης διαφημιστικής προβολής, συγκεκριμένο Οδοντιατρικό Κέντρο των Σκοπίων (Endomak). Τούτο δε πράξατε ενεργώντας κατά παράβαση των αρχών αντικειμενικής πληροφόρησης και του θεμιτού ανταγωνισμού, ενώ γνωρίζετε ότι οι Έλληνες Οδοντίατροι, σύμφωνα με τον Νόμο, ορθώς, στερούνται κάθε δυνατότητας διαφήμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, για λόγους ακριβώς προστασίας της δημόσιας υγείας (Άρθρο 21 και 22 παρ. 1 του Π.Δ. 39/2009).

Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις 21 Ιουνίου 2015 (ώρα έναρξης 12:00 το μεσημέρι) στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας Πιερίας.

Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις 21 Ιουνίου 2015 (ώρα έναρξης 12:00 το μεσημέρι) στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας Πιερίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η καταξιωμένη ηπειρώτικη ορχήστρα των Πέτρο Λούκα – Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη βράβευση των συμμετεχόντων συλλόγων για την πολυετή προσφορά τους στον πολιτισμό, την παρουσίαση χορών της Ηπείρου από τους συμμετέχοντες συλλόγους και ολοήμερο παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι.

Το Σάββατο, 20 Ιουνίου, θα γλεντήσουμε με τους Συλλόγους Ηπειρωτών που θα διανυκτερεύσουν στην πόλη μας, στο ίδιο μέρος της κυρίως εκδήλωσης της Κυριακής, με τη συνοδεία τοπικής ορχήστρας.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

                                   


Η 14 Ιουνίου  έχει καθιερωθεί από την ΠΟΥ ως η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ.
Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας είναι να ευχαριστήσουμε τον Εθελοντή Αιμοδότη για το Δώρο Ζωής που προσφέρει καθημερινά.       
Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας θα οργανώσει  με τη συνεργασία του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης ειδική ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τα Μέλη του Συλλόγου.

Ακόμη ,με την ευκαιρία του εορτασμού, ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας καλεί τους κατοίκους του Νομού μας ,που μπορούν να δώσουν αίμα, να φροντίσουν να δώσουν αυτό το δώρο Ζωής είτε συνεργαζόμενοι  με τους τοπικούς Συλλόγους  Εθελοντών Αιμοδοτών είτε απευθείας  στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.


Μεγάλη "γαλάζια"συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες στα Γρεβενά , Παρευρέθηκε και ο δικός μας Πολιτευτής Μπέης Δημήτρης (Φωτογραφίες-βίντεο)



Διανομή ελαιόλαδου αυτή την ώρα από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.



Διευκρίνηση του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για σχόλιο της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για τις εκλογές των Διευθυντών.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδέποτε υπήρξε στο σχολείο κλίμα έντασης, ούτε ποτέ υπήρχαν θέματα αντιπαραθέσεων. Όλα κυλούσαν μέσα σε κλίμα άψογης συνεργασίας και καλής διάθεσης, με ομόνοια και σύμπνοια μεταξύ όλων. Οι λόγοι απόσυρσης της υποψηφιότητάς μου είναι καθαρά λόγοι προσωπικοί και καμιά σχέση δεν έχουν με όσα έχουν αναφερθεί.
Με εκτίμηση

Βασίλης Τσακιρίδης

Η ανάρτηση της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" εδώ:

Τελετή λήξης 2ου Δημοτικού σχολείου. Ήταν απλά υπέροχη... (Φωτογραφίες)


Τυχερούς θεωρούμε όσους παρευρέθηκαν στην τελετή λήξης του 2ου Δημοτικού σχολείου αφού τα όσα είδαμε μας εντυπωσίασαν μας , καθήλωσαν και μας συγκίνησαν . Τα χορευτικό του σχολείου συνοδευμένα από λογοτεχνικά κείμενα για την ξενιτιά που διαβάστηκαν από το Δ/ντη και μια δασκάλα του σχολείου πραγματικά έδωσε μια υπέροχη και συγκινητική παράσταση που όμοια της τουλάχιστον σε επίπεδο σχολείου δεν έχουμε ξαναδεί. Τα δάκρυα στα μάτια των γονιών από τη μεγάλη συγκίνηση  και την περηφάνια για τα παιδιά τους  αποτύπωσαν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο  την επιτυχία μιας εκδήλωσης που σίγουρα θα αφήσει ανεξίτηλα  τα σημάδια της για πολλά χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα του σχολείου. 
Η πολύ καλή δουλειά που έγινε από το Γυμναστή του σχολείου κ. Βλάγκα εκθειάστηκε  και επιβραβεύτηκε από όλους τους παρευρισκόμενους οι οποίοι μετά το τέλος έσπευσαν να τον συγχαρούν . 
Αυτό που απογείωσε όμως πραγματικά την παράσταση ήταν το θεατρικό κομμάτι του χορευτικού στο οποίο ο δεκάχρονος Χρήστος Μπίσμπας ξεσήκωσε τον κόσμο με ένα αντρίκιο ζεϊμπέκικο (της ξενιτιάς)  που δύσκολα θα δει κάποιος από παιδί τέτοια ηλικίας .
Στο τέλος της εκδήλωσης γονείς ,εκπαιδευτικοί,  μαθητές και παιδιά χορέψανε μαζί σε  μια παρέα και έκλεισαν αυτή την όμορφη βραδιά με πολλές ευχές για καλό καλοκαίρι.

  

Παίζουμε ποδόσφαιρο για την μικρή Ηλιάνα!


Η εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στην Κατερίνη.



Σάββατο 13 Ιουνίου:

08:00 Διανομή ελαιόλαδου από τους Χωρίς Μεσάζοντες στο χώρο της Εμποροπανήγυρης.

10:00 Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Α΄ ΔΑΚ

11:00 Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου γυναικών, Νεφέλες-ΠΑΟΚ Β΄, στην Ν.Έφεσο.



Κυριακή 14 Ιουνίου:

08:00: Ορεινή πεζοπορία από τον Ε.Ο.Σ. Κατερίνης. Αναχώρηση από ΚΤΕΛ-ΘΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ-ΕΚΑΒΗ

09:00: Εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο Πασόκ  στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Γ. Ολυμπίου 10, 1ος όροφος.

11:00 3ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

12:00 Αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

17:30 Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Καλλιθέας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

18:00 GRASS ROOTS Τουρνουά ποδοσφαίρου στην Ν. Έφεσο.

20:00 Τελικός κυπέλλου γυναικών στην Ν. Έφεσο.





Καλημέρα, Σάββατο σήμερα 13 Ιουνίου 2015