Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης σήμερα το πρωί. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης: Οι δικηγόροι είναι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των πολιτών και των ελευθεριών τους.

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης σήμερα το πρωί. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης: Οι δικηγόροι είναι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των πολιτών και των ελευθεριών τους.

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης από τον Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα εν΄όψει της έναρξης της νέας Δικαστικής Περιόδου. Το παρών έδωσε και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι σε μια σεμνή τελετή που είχε ετοιμάσει το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης μίλησε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" για την σημερινή ημέρα:

"Η σημερινή ημέρα είναι η αρχή του δικαστικού έτους. Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεώργιου, των δικαστών, των εισαγγελέων, των δικαστικών υπαλλήλων, των συναδέλφων και όλου του νομικού εν ευρεία κόσμου.
Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, υγεία και αγάπη στις οικογένειες τους και ένα δημιουργικό έργο καθένας από το δικό του μετερίζι."

Για το θέμα της απεργίας των δικηγόρων

"Πετύχαμε στο να δώσουμε στην κοινωνία ένα μήνυμα ότι οι δικηγόροι είναι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των πολιτών και των ελευθεριών τους.
Αυτή η πολύμηνη απεργία είχε μεν στις τάξεις του δικηγορικού σώματος αρκετές απώλειες, επέφερε σίγουρα οικονομικές και ηθικές συνέπειες πλην όμως για αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα προστάτευσε τις περιουσίες των πολιτών, ανεστάλησαν πλειστηριασμοί από τις τράπεζες, το δημόσιο και θα έλεγα λοιπόν ότι επ΄ αγαθώ της κοινωνίας πήρε η κοινωνία μια ανάσα.
Αυτό ας αποτελέσει και ένα μήνυμα στους κυβερνώντες ότι πρέπει να επαναφέρουν την αρχή της αμοιβαιότητας.
Όπου πρώτα το κράτος θα σέβεται και θα αγαπά τον πολίτη και μετά ο πολίτης θα σέβεται και θα αγαπά το κράτος."


ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ