Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σεμινάρια αγιογραφίας 28 - 29 Μαρτίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Θεσσαλονίκη



Στα πλαίσια της Έκθεσης «Η τέχνη του Αγίου Όρους στο Τελλόγλειο» Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., διοργανώνεται διήμερο σεμινάριο προσωπικής διδασκαλίας στην τεχνική της αγιογραφίας, με τον άρχοντα εικονογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο.
Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα δικό τους έργο αγιογραφίας, υπό την συνεχή, προσωπική καθοδήγηση του κ. Κωνσταντίνου Ξενόπουλου.







Ο γνωστός αγιογράφος Κωνσταντίνος Ξενόπουλος και η artionrate (διοργανώτρια εταιρεία της Έκθεσης προϊόντων Αγίου Όρους) παρουσιάζουν το σεμινάριο 20ωρών προσωπικής διδασκαλίας στην τεχνική της αγιογραφίας.

Στον χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ. διοργανώνεται Έκθεση με τίτλο:

Η τέχνη του Αγίου Όρους στο Τελλόγλειο.
Έργα σύγχρονων αγιογράφων και μοναχών.
(13/2-20/4/2015)

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για την εκμάθηση της βυζαντινής αγιογραφίας, η artionrate και η «Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους» σε συνεργασία με τον σπουδαίο Άρχοντα εικονογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο πραγματοποιούν το 2ο σεμινάριο προσωπικής διδασκαλίας στην τεχνική της αγιογραφίας στις 28 και 29 Μαρτίου 2015.

Ο αγιογράφος Κωνσταντίνος Ξενόπουλος είναι αριστούχος απόφοιτος της Αθωνιάδας Σχολής του Αγίου Όρους στην οποία έχει διατελέσει και καθηγητής αγιογραφίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος του έχει αναθέσει την αγιογράφηση πολλών ναών στη Φινλανδία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Στο ενεργητικό του έχει και τη συγγραφή τεσσάρων βιβλίων. Διδάσκει σε σεμινάρια αγιογραφίας σε όλο τον κόσμο από το 1983.

Στις 28 και 29 Μαρτίου οι αρχάριοι μαθητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν από την αρχή ένα δικό τους έργο τέχνης σύμφωνα με τους κανόνες της αγιορείτικης τεχνικής της αγιογραφίας. Οι πιο έμπειροι θα έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο, μέσα από τη σπουδή στο έργο του Μιχαήλ Αστραπά. Ο κ. Ξενόπουλος θα διδάξει προσωπικά κάθε έναν από τους συμμετέχοντες γι αυτό και ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται αυστηρά στα 20 άτομα. Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ορίζεται στα 200€ και αφορά το σύνολο των 20 διδακτικών ωρών ενώ καλύπτει όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο κάθε μαθητής για την αγιογράφηση (καβαλέτο, χρώματα σε σκόνη και αυγό, ξύλινη επιφάνεια αγιογράφησης).

Οι ώρες των παρακολουθήσεων είναι:

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015: 9:00-14.00 και 16.00 – 21.00 και
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015: 11-15.00, 16.00–22.00.


Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 2310456020 (email: marketing@artionrate.com)

Τα σεμινάρια αγιογραφίας θα πραγματοποιηθούν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη