Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Συνελήφθη σε περιοχή της Πιερίας 55χρονη που δραστηριοποιούταν στην εμπορία λαθραίων τσιγάρων. Κατασχέθηκαν 1750 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων



Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθη χθες (09-06-2015) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου, μία γυναίκα, η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Πρόκειται για μία 55χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, η συλληφθείσα κατελήφθη επ’ αυτοφώρω σε λαϊκή αγορά στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 350 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 55χρονης σε περιοχή της Πιερίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 1400 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημόσιου.

Οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κατερίνης για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.