Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ένταση πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, όταν ύστερα από καταγγελίες πολιτών για νεαρούς που κάνουν skateboard, κινδύνεψαν μικρά παιδάκια.
Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα αλλά οι νεαροί δεν έδειχναν ιδιαίτερο… ζήλο στο να συμμορφωθούν με τις συστάσεις των αστυνομικών.
Παρότι όντως με ευγενικό τρόπο το όργανο της τάξης προσπάθησε να πείσει τους νεαρούς ότι δημιουργούν πρόβλημα με τις… δραστηριότητες τους, και αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που διέρχονται ή παίζουν στην κεντρική πλατεία, οι νεαροί αντέδρασαν και δεν έδειχναν διατεθειμένοι να σταματήσουν.
Ακολούθησε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των νεαρών και του αστυνομικού με αποτέλεσμα τελικά η αστυνομία να πάρει τα στοιχεία των νεαρών.
Στη συνέχεια τα πράγματα ηρέμησαν.

Είναι γεγονός πάντως ότι υπάρχει θέμα, και από κάποια ώρα και μετά η κεντρική πλατεία είναι απροσπέλαστη για τις οικογένειες με παιδιά αλλά και για τους ηλικιωμένους από τους αγώνες skateboard των νεαρών.
Μικροατυχήματα έχουν συμβεί, και θα ξανασυμβούν.
Ο Δήμος Κατερίνης θα πρέπει να δώσει με κάποιο τρόπο μια λύση και μια διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα.
Και οι οικογένειες, και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, αλλά και οι επισκέπτες να μπορούν να χαίρονται με ασφάλεια την κεντρική πλατεία.
Αλλά να μπορέσουν και οι νεαροί να έχουν ένα δικό τους χώρο που να μπορούν να κάνουν skateboard ή οτιδήποτε άλλη δραστηριότητα χωρίς να ενοχλούν τον κόσμο.