Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" και της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. (Βίντεο)

Ιδιαίτερη δυναμική δείχνει να παίρνει η πρωτοβουλία των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα γνωστά «πεντάμηνα».
Η επιτροπή που δημιουργήθηκε, ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα τους και προωθεί τα αιτήματα τους στους αρμόδιους φορείς.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στα ΜΜΕ της πόλης μας η επιτροπή αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση δηλώνει ότι θα αγωνιστεί.
Η επιτροπή κατήγγειλε ότι υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας στον Δήμο Κατερίνης και εκβιασμού των εργαζομένων, ώστε να κάνουν εργασίες πέρα των καθηκόντων τους.


Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το εξής:
«Αν είσαι καλό παιδί και κάνεις ότι σου λέμε, δεν θα σε στείλουμε να δουλέψεις στα σκουπίδια, αλλά στο… πράσινο!»
Στην ερώτηση μας ποιοι λένε αυτά τα πράγματα, η απάντηση ήταν ότι τα λένε οι προϊστάμενοι των εργαζομένων.
Καταγγέλθηκε ότι εργάζονται οι εργαζόμενοι στα σκουπίδια χωρίς να αναγνωρίζεται το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.
Καταγγέλθηκε ότι μετά το πέρας της σύμβασης δεν δικαιούνται κάποιο επίδομα ώστε να συντηρηθούν για ένα διάστημα.
Επίσης καταγγέλθηκε ότι η διοίκηση εκβιάζει τους εργαζόμενους λέγοντας τους ότι:
«Αν κάνετε αυτά που σας λέμε, μπορεί να σας πάρουμε ξανά για άλλους δυο μήνες στον Δήμο…»
Μέλος της επιτροπής ανέφερε επίσης, ότι όταν ζήτησε ένα ζευγάρι γάντια από τους προϊστάμενους του, αυτοί του είπαν ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν έχει γάντια και ότι πρέπει να αγοράσει μόνος του…
Όταν ρωτήσαμε αν δίνουν γάλα στους εργάτες που δουλεύουν στα σκουπίδια, η απάντηση ήταν ότι εδώ δεν μας δίνουν ούτε νερό…
Καταγγέλθηκε ότι δουλεύουν παραπάνω ώρες από ότι προβλέπεται στην σύμβαση που υπέγραψαν.

Για τους βουλευτές της Πιερίας ο κ. Κλιγκόπουλος  είπε ότι δεν επιθυμεί η επιτροπή να συναντηθεί μαζί τους γιατί θα είναι μια κοροϊδία μιας και αυτοί οι βουλευτές ψήφισαν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Δεν έχουμε καμία διάθεση να πιούμε καφέ μαζί τους είπε ο κ. Κλιγκόπουλος!

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (πεντάμηνα) στην Πιερία είναι περισσότεροι από 400…
Ενώ την πρώτη εβδομάδα στην εργασία τους, παραιτήθηκαν περίπου 150 εργαζόμενοι λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετώπισαν στον τομέα εργασία τους και την θέση τους ανέλαβαν οι επόμενοι στην λίστα.

Ο κ. Κλιγκόπουλος ανέφερε ότι η επιτροπή θα επιδιώξει να συναντηθεί με τις διοικήσεις των τριών Δήμων της Πιερίας ώστε να τους μεταφέρουν τις θέσεις τους ενώ θα τους καταθέσουν και το παρακάτω υπόμνημα: