Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ποτέ δεν είναι αργά για τη γνώση

Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ είναι Δημόσιο Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απευθύνεται σε εργαζόμενους και άνεργους μαθητές κάθε εθνικότητας, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να περατώσουν τις σχολικές τους σπουδές˙ τους παρέχει μια νέα ευκαιρία να εξελιχθούν πνευματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά και να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, ακολουθώντας ένα ευέλικτο, βραδινό ωράριο, παράλληλα με την καθημερινή εργασία τους ή τις άλλες υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τον Ν. 4186/2013, αρ. 45, παρ. 7, «Στα Εσπερινά Σχολεία δύνανται να εγγράφονται ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους».

Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (Ειρήνης 34) και είναι εύκολα προσβάσιμο. Η φοίτηση σε αυτό διαρκεί 3 έτη. Το Απολυτήριο Εσπερινού Γυμνασίου είναι ισότιμο με τα αντίστοιχα των Ημερησίων Γυμνασίων και μετά τη λήψη του οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο, ημερήσιο ή εσπερινό, γενικό ή επαγγελματικό. Οι καθηγητές του Σχολείου είναι επιστήμονες ειδικευμένοι και έμπειροι στην εκπαίδευση εργαζομένων μαθητών και ενηλίκων και βοηθούν τους μαθητές να ανταποκρίνονται παράλληλα με την εργασία τους και στις απαιτήσεις του σχολείου.


Οι εγγραφές των μαθητών γίνονται μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2351034112
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου Κατερίνης