Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τους Μαθητές , που συμμετείχαν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της 12ης Νοέμβρη.

Η συμμέτοχη τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν ένα ηχηρό ράπισμα  στην  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην  Ε.Ε. και τα κόμματα του κεφαλαίου. Ήταν ένα  μεγάλο όχι στην υποκρισία, το  ψέμα, την τρομοκρατία, την πολιτική που ποδοπατά το λαό  για τα συμφέροντα  μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Ήταν ένα μήνυμα  αισιοδοξίας οτι το νέο ξεκίνημα με πρωτοπόρο το ΠΑΜΕ, το  ταξικό κίνημα και τα λαϊκά κινήματα, γίνονται πόλος συσπείρωσης και συγκρότησης του μεγάλου  λαϊκού μετώπου που θα σαρώσει  και θα ανατρέψει την πολιτική του κεφαλαίου.



Είναι η επιβεβαίωση οτι κάθε μέρα  που περνά  όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι  αντιλαμβάνονται το βρώμικο ρόλο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού,  που είναι συνένοχοι για ότι βιώνει σήμερα ο λαός μας. Παρά το γεγονός της μαύρης προπαγάνδας των γνωστών εργατοπατέρων, των διαφόρων δήθεν κινημάτων που ξεπηδούν από τα γνωστά υλικά, τους  δήθεν εξαπατημένους, παίζουν ξανά  το ίδιο έργο και στην ουσία  αθωώνουν την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την  πολιτική  της Ε.Ε. και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Θέλουν ξανά να αποπροσανατολίσουν τους  εργαζόμενους  με τη ρητορική  μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί που γνωρίσαμε και πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει  κυβέρνηση. Για να κρύψουν  την αλήθεια  από το λαό οτι τα μνημόνια  είναι  νύχι κρέας με την Ε.Ε.,  είναι  η πολιτική  που υπηρετεί  τα συμφέροντα  των επιχειρηματικών ομίλων για ακόμα περισσότερα  κέρδη, και αυτήν πολιτική δεν διορθώνεται   παρά μόνο  πρέπει να ανατραπεί! 


Η γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ  καλεί την εργατική τάξη του νομού να μαζικοποιήσει τα  συνδικάτα, να οργανώσει την  πάλη στους τόπους δουλειάς , να βάλει πλώρη για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις. Να οργανώσουμε  την πλατιά συμμαχία  ανάμεσα στους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους , τους φτωχούς αγρότες για  να  ανατρέψουμε  αυτήν την πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου, που κρατά  στα χέρια της τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγουμε.
Ο  αγώνας θα φέρει τη νίκη!

Γραφείο  τύπου ΠΑΜΕ Πιερίας