Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης ισόγειου κτιρίου – έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιούνται από τον Δήμο Κατερίνης, οι εργασίες κατασκευής του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ», η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να επιλύσει οριστικά χρόνια στεγαστικά προβλήματα στην περιοχή.



Ήδη υλοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκσκαφές – χωματουργικές παρεμβάσεις, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες θεμελίωσης.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τα νέα έργα σχολικής στέγης συνιστούν διαχρονικά την απόλυτη προτεραιότητά μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: «δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον για τη μαθητική μας κοινότητα και βελτιώνουμε την καθημερινή λειτουργία των σχολείων στο σύνολο του Δήμου».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

«Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο σχολικής στέγης για τον Δήμο Κατερίνης και ειδικότερα για την τοπική κοινωνία του Κορινού είναι σε εξέλιξη. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις στον συντομότερο δυνατό χρόνο για τους μικρούς μαθητές της περιοχής και με την στενή παρακολούθηση των υπηρεσιών μας, είμαι βέβαιος ότι θα το επιτύχουμε» σημειώνει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Το νέο υπό κατασκευή κτίριο, θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο θα κατασκευασθούν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Το έργο προϋπολογισμού 352.509, 47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αναμένεται να δοθεί προς χρήση έως το τέλος του τρέχοντος έτους.


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
14-03-2018