Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ

 Η συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην αρχαία Πύδνα, τη βραδιά της πανσέληνου του Αυγούστου αποτελεί πλέον θεσμό.

Η συναυλία με τραγούδια της θάλασσας την ωραιότερη βραδιά του χρόνου και με τίτλο «φεγγαράδα στην Πύδνα», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στις 9 το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο της ιστορικής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων. Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, υποστηρίζεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, από τον φιλανθρωπικό-πολιτιστικό σύλλογο Μακρυγιάλου Πιερίας «Στέγη της Αγάπης» και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2016» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας πραγματοποιήθηκε στο χώρο της εκδήλωσης το απόγευμα της Τρίτης 9 Αυγούστου 2016, συνάντηση εκπροσώπων της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με διοικητικά μέλη του φιλανθρωπικού-πολιτιστικού συλλόγου Μακρυγιάλου «Στέγη της Αγάπης».

Παρόντες από πλευράς Ε.Π.Μ. Κατερίνης, η Ειρήνη Βενετσάνου (έφορος χορωδίας) και Ευθύμιος Μαυρίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος) και από την «Στέγη της Αγάπης» οι Ιωάννης Σαββίδης-πρόεδρος, Κατερίνα Μελιδώνη-γεν. γραμματέας και Κυριακή Μαυρίδου-ταμίας. Στη συνάντηση παρέστη και ο υπάλληλος του αρχαιολογικού χώρου της Πύδνας, Αθανάσιος Γκιουλμετάρογλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ακόμα μεγαλύτερη πολιτιστική αναβάθμιση της αρχαίας Πύδνας, ο τοπικός φιλανθρωπικός-πολιτιστικός σύλλογος τοποθέτησε με φόντο τη θάλασσα, ειδική εξέδρα που συμβάλλει στην αρτιότερη και πιο εύρυθμη διοργάνωση των εκδηλώσεων.