Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Κατερίνης: Μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στη Δράση για τον «Οκτώβριο, μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού»


Με ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση και μαζική συμμετοχή από τις γυναίκες της Κατερίνης, σε εξέλιξη είναι η Δράση για τον «Οκτώβριο, μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού», που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη».


Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ξεκίνησαν την Τετάρτη 21/10 και επικεντρώθηκαν στη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ελευθερίας, από εκπρόσωπο του Δήμου Κατερίνης, εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Η Αγία Αικατερίνη». Παράλληλα,  στη λαϊκή αγορά, σε υπηρεσίες, καταστήματα, έντυπο ενημερωτικό υλικό διένειμαν μαθητές – εθελοντές του  Τομέα Υγείας του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.





Σάββας Χιονίδης: Αναδεικνύουμε την πρόληψη και την ενημέρωση

«Σήμερα που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την οικονομική κρίση, επιδιώκουμε μέσα από τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την ενημέρωση, την πρόληψη και την κοινωνική συμμετοχή σε ζητήματα υγείας, που εφόσον διαγνωσθούν έγκαιρα σώζουν ζωές» σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. 

Αξίζει να επισημανθεί, ότι, αύριο Παρασκευή 23/10/, καθώς και το Σάββατο 25/10/2015,  Γιατροί του Ιατρείου Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης , καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας ,θα ενημερώνουν στο κιόσκι της πλατείας Ελευθερίας , κάθε ενδιαφερόμενο, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τεθούν.

Ειδικότερα, αύριο Παρασκευή 23/10/ και ώρα 18:00 έως 20:00, ο ιατρός  Ευάγγελος Κογκόπουλος από το Ιατρείο Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, θα παραβρίσκεται στο κιόσκι του Δήμου στην Πλατεία Ελευθερίας, και το Σάββατο 25/10  και ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00 ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας  Ηρακλής Τσανικίδης, καθώς και ο ειδικευόμενος ιατρός Ιωάννης Καλιδιώτης από το Ιατρείο Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, θα παραβρίσκονται στο κιόσκι του Δήμου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Επιπλέον, από σήμερα Πέμπτη 23/10/2015 έχει προγραμματιστεί πρωτοβουλία φωτισμού του αγάλματος της Ελευθερίας, των συντριβανιών στην πλατεία δημαρχείου και στην πλατεία Κουλουμβάκη, αντίστοιχα, σε ροζ χρώμα (το χρώμα της συγκεκριμένης καμπάνιας έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια διεθνώς ως χρώμα κατά του καρκίνο του μαστού).

Τέλος, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το προσεχές Σαββατοκύριακο διαμορφώνεται ως εξής:
•      ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10/2015, ομάδα παιδιών-εθελοντών, θα διανείμουν το ενημερωτικό έντυπο του Δήμου στην Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου.

 •      ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10/2015, και ώρα 19:00-21:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση λήξης της εκστρατείας ενημέρωσης στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μουσική συνοδεία του Κουαρτέτου Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Θοδωρής Παπαφωτίου, Διονύσης Φτεριώτης, Βασίλη Φτεριώτης και Χρήστος Γκρούτας) , καθώς και των παιδιών- εθελοντών  αλλά και του κόσμου, με τίτλο: «ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ».