Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Σ.Ι.Υ.ΝΠ. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 'ΖΟΥΡΑ'

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ καταγγέλλει τη  σχεδιασμένη και απροκάλυπτη επίθεση, που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην  επιχείρηση Χάρμα «Ζούρα», από δυνάμεις καταστολής σε βάρος των απεργών που περιφρουρούσαν  την απεργία και, συνέλαβαν  28 απεργούς  καθώς επίσης  και  τους εργαζόμενους από το εργοστάσιο Χαλκίδας που βρίσκονταν εκεί για να  ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και 4 συνδικαλιστές  του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Κεντρικής  Μακεδονίας και στελέχη του ΠΑΜΕ.


Η οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη  επίθεση σε  βάρος των  απεργών, με την παρουσία και του πταισματοδίκη, αποδεικνύει με κατηγορηματικό τρόπο  οτι η  δικαιοσύνη  είναι ταξική και  υπερασπίζεται το καπιταλιστικό σύστημα  και  τους εκμεταλλευτές του.
Το αμάρτημα των εργαζομένων είναι οτι διεκδικούν τα δεδουλευμένα μηνών που τους  οφείλει η επιχείρηση και αντιμετωπίστηκαν ως  εγκληματίες από την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη, και την επιχείρηση. Δεν  μας προκαλεί εντύπωση  που η  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά την πολίτικη των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων  που υπηρετούν  τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  συνεχίζοντας  την ίδια πολίτικη σε βάρος των εργαζομένων  με το μαστίγιο και το καρότο.
Αυτοί που κατήγγειλαν την κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  για την επίθεση των ΜΑΤ  στους ηρωικούς  απεργούς  της χαλυβουργίας  Α.Ε.  όταν  ήταν στην αντιπολίτευση,  έρχονται τώρα ως κυβέρνηση  ξεδιάντροπα να απαντήσουν  με τον ίδιο βάρβαρο οργανωμένο τρόπο κατά των  εργαζομένων στην επιχείρηση  Ζούρα. Εκτός από την κοροϊδία και τα ψέματα που έλεγαν μέχρι να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων και να γίνουν  κυβέρνηση, τώρα έβγαλαν και την κουκούλα!
Η ενεργεία αυτήν της κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν στρέφεται μόνο κατά των εργαζομένων στην επιχείρηση «Ζούρα» άλλα στο σύνολο της  εργατικής τάξης και  των  εργαζομένων γενικότερα. Η ενέργεια αυτήν, να είναι σίγουρη η κυβέρνηση, οτι δεν θα μείνει αναπάντητη.
Απαιτούμε  την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει