Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στο ΚΘΒΕ



Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος άνοιξε τις πόρτες των παρασκηνίων του Βασιλικού Θεάτρου στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης βρέθηκαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Βασιλικό Θέατρο και είδαν για λίγο τη φύση της δουλειάς των ανθρώπων που ασχολούνται με  το θέατρο και την υποκριτική. Αφού ξεναγήθηκαν από την Κωνσταντίνα Ματζίρη σε όλους τους χώρους του θεάτρου, οι ηθοποιοί της παιδικής παράστασης «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» σχημάτισαν με τους μαθητές ένα μεγάλο κύκλο και δέχτηκαν ερωτήσεις για το επάγγελμα του ηθοποιού την Ελλάδα.




Στην συνέχεια οι ηθοποιοί Μαίρη Ανδρέου, Δώρα Θωμοπούλου και Στέλιος Χατζηαδαμίδης, έπαιξαν με τους μαθητές με τα “υλικά του θεάτρου”, κάνοντας θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμούς αλλά και ανάγνωση γνωστών θεατρικών κειμένων του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Η ημέρα έκλεισε με τους μαθητές να μπαίνουν για λίγο στη θέση του σκηνοθέτη και του ηθοποιού, παρουσιάζοντας στην κεντρική σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου την δική τους εκδοχή στον πρόλογο του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

“Θα βλέπω αλλιώς πια, τις παραστάσεις που θα πηγαίνω” δήλωσαν ενθουσιασμένοι οι περισσότεροι μαθητές μετά την επίσκεψη τους στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Τον συντονισμό του προγράμματος είχαν η Κωνσταντίνα Ματζίρη και ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης



http://ntngreece.tumblr.com/post/115376481913?soc_src=mail&soc_trk=ma