Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΔΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά 2015Πρωτομαγιά 2015:

Οι Εκπαιδευτικοί και όλοι οι Εργαζόμενοι
αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι συνηθισμένη «επέτειος» καθώς σφραγίζει μια δύσκολη περίοδο όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και τις μονοδιάστατες πολιτικές ακραίας λιτότητας.
Τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες σκληρών, αντιλαϊκών πολιτικών οι οποίες έχουν υποβαθμίσει το βιοτικό μας επίπεδο, έχουν ανατρέψει θεμελιώδη δικαιώματα, έχουν οδηγήσει χιλιάδες συμπατριώτες μας στα όρια της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.
Παρά την αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, παραμένει το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον. Τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας υπονομεύουν ευθέως το θεμελιώδες δικαίωμα που έχουν όλοι στην εργασία, ενώ η μισθολογική μείωση που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι εντείνουν την ύφεση οδηγώντας σε διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Οι κοινωνικά άδικες και αδιέξοδες πολιτικές και οι συνέπειές τους πρέπει να ανατραπούν.
Η μέρα της Πρωτομαγιάς, οι μνήμες, οι αγώνες και η ιστορία της αποτελούν «πυξίδα» για τους εργαζόμενους προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο,  μια καλύτερη ζωή.
Σε αυτό το αύριο που ονειρευόμαστε, η Παιδεία οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιλογών κάθε κυβέρνησης, να προστατεύεται και όχι να απαξιώνεται.
Πρέπει να αποτελεί στρατηγική επιλογή και βασικό μοχλό ανάπτυξης σε κάθε εθνική προσπάθεια. Αποτελεί χρέος της Πολιτείας η στήριξη  και η υιοθέτηση υπεύθυνων πολιτικών και δράσεων.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι καλούνται:
            να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις τους
            να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους
            να μην επιτρέψουν περαιτέρω την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Συμμετέχουμε:
            στην Απεργία της Πρωτομαγιάς,
            στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
                       
Μάνος Ανδρουλάκης                       Κώστας Χριστόπουλος