Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Το ΕΠΑΜ στο συλλαλητήριο κατά της "Συμφωνίας των Πρεσπών".

Η Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., στη συνεδρίασή της, της 15/1/19, εξέτασε το θέμα του συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, που διοργανώνεται για τις 20 Ιανουαρίου.

Λαμβάνοντας υπόψιν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, την προσβολή στο συναίσθημα του λαού που αποτελεί η Συμφωνία των Πρεσπών και την έντονη λαϊκή κινητοποίηση που προκαλεί αυτή η προσβολή, καθώς και το γεγονός ότι η κατάσταση σχετικά με τα εθνικά μας θέματα έχει μπει σε μια πολύ επικίνδυνη τροχιά και η παραπληροφόρηση του κόσμου είναι στο απώγειό της, η Π.Γ. αποφάσισε, τη συμμετοχή του Ε.ΠΑ.Μ. στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου, με διακριτική αλλά εμφανή την κομματική μας ταυτότητα, διατηρώντας και οριοθετώντας το δικό μας πολιτικό πλαίσιο και προβάλλοντας τις θέσεις μας για το ζήτημα της αναγνώρισης του κρατιδίου των Σκοπίων:


➤ Δεν αναγνωρίζουμε κανένα κράτος στα βόρεια σύνορά μας με το όνομα Μακεδονία.


➤ Πολύ περισσότερο όμως, δεν αναγνωρίζουμε το συγκεκριμένο κρατίδιο, ασχέτως ονομασίας, όπως και κάθε άλλο τεχνητό κρατίδιο που προέκυψε από τον βίαιο διαμελισμό ενός ενιαίου και κυρίαρχου κράτους, όπως ήταν η Γιουγκοσλαβία, με την παράνομη στη βάση του Διεθνούς Δικαίου πολεμική επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Δεν αποδεχόμαστε ως τετελεσμένα, γεγονότα που παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τα στοιχειωδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η αναγνώριση τεχνητών κρατιδίων, τα οποία δημιουργούνται από τις μεγάλες δυνάμεις με μόνο σκοπό να λειτουργήσουν ως μαριονέτες και υπηρέτες των συμφερόντων τους, αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης και απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.


➤ Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνο επειδή παραδίδει το όνομα «Μακεδονία», αλλά επειδή βάζει τις βάσεις για την αναδιάταξη των συνόρων στα Βαλκάνια, αγνοώντας ότι αυτά καθορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των λαών με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, μετά από πολύχρονες συγκρούσεις και με βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Οτιδήποτε μας πάει πίσω από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για νέες συγκρούσεις και αιματοκύλισμα των λαών των Βαλκανίων. Η Συμφωνία των Πρεσπών διαχωρίζει τους λαούς στη βάση φυλετικών-αιματολογικών κριτηρίων, ένας φυλετισμός ο οποίος υποδαυλίζει εθνικιστικές εξάρσεις και αποτελεί τη ρίζα του ρατσισμού. Στόχος είναι η αναταραχή και η αποσταθεροποίηση της περιοχής, η διάλυση των οργανωμένων κυρίαρχων κρατών, το «γκριζάρισμα» της περιοχής, ώστε να είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο υπερεθνικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν θα επιτρέψουμε τον διαμελισμό της Πατρίδας μας και μάλιστα με πρόσχημα το δήθεν πατριωτικό πρόταγμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική μόνο στο πλαίσιο μιας ενιαίας, αδιαίρετης και εθνικά ανεξάρτητης Ελλάδας!


➤ Διαχωρίζουμε τη θέση μας από την κυρίαρχη θέση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, οι οποίοι προβάλλουν ως μείζον πρόβλημα (ή ακόμα και ως μόνο πρόβλημα) το όνομα του νέου κρατιδίου, θέλοντας να μας πείσουν ότι εχθροί μας είναι οι γείτονες λαοί και όχι οι μεγάλες, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι οποίες προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν ως πιόνια στο δικό τους επικίνδυνο παιχνίδι.


➤ Διαχωρίζουμε σαφέστατα τη θέση μας και απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας λογικές ατομικής στοχοποίησης προσώπων, οι οποίες δεν είναι παρά προπομπός της πρακτικής του λιντσαρίσματος. Τέτοιου είδους λογικές δείχνουν φασιστική νοοτροπία και αντίληψη και αποπροσανατολίζουν από το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο δεν είναι προσωπικό ούτε εντοπίζεται στις προσωπικές αντιλήψεις ή στα ατομικά κίνητρα των ατόμων που προτίθενται να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία. Είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό και αντανακλά με τον πιο σαφή τρόπο το πού μπορεί να φτάσει ένα καθεστώς το οποίο, αφού έχει παραδώσει αμαχητί τη χώρα σε κατοχή ξένων δυνάμεων, δεν διστάζει να την οδηγήσει μέχρι τον εθνικό διαμελισμό, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επικυρίαρχων. Όσοι στοχοποιούν τα πρόσωπα, το κάνουν για να αφήσουν στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά πρέπει να στοχοποιηθούν και δεν είναι άλλοι από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Επιπλέον, οι λογικές λιντσαρίσματος είναι ίδιον ενός χειραγωγούμενου όχλου και όχι ενός ελεύθερου, μαχόμενου λαού που παλεύει για τα δίκια του. Τέτοιες λογικές δεν μας αφορούν, τις καταδικάζουμε και τις καταγγέλλουμε.


Συναγωνιστές, συναγωνίστριες,

Διανύουμε μια περίοδο που η κατάσταση στην πατρίδα μας και τη γύρω περιοχή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, καθώς το σύστημα «ακονίζει τα μαχαίρια» και φυσικά χρησιμοποιεί στο έπακρο τα μεγάλα του όπλα, που είναι η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός του κόσμου. Οι προσπάθειες διχασμού του λαού, ώστε να είναι αδύναμος να αντιδράσει αποτελεσματικά, καθώς και οι προσπάθειες εκμετάλλευσης και χειραγώγησης του αγνού, πατριωτικού συναισθήματος που χαρακτηρίζει τον λαό μας, είναι ήδη εμφανείς και θα ενταθούν σε απίστευτο βαθμό. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη στο να μπορέσουμε να κρατήσουμε ψηλά και να υπερασπιστούμε με θάρρος και παρρησία τα πατριωτικά προτάγματα, να εκφράσουμε το αγνό, λαϊκό πατριωτικό συναίσθημα και να ανταποκριθούμε στον ιστορικό μας ρόλο, να λειτουργήσουμε ως καταλύτης των εξελίξεων. Οφείλουμε να επωμιστούμε το βάρος αυτής της ευθύνης και να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.


Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.