Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας και φέτος συμμετείχε στην Ώρα της Γης.



Σήμερα το βράδυ στο κέντρο της πόλης μας συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας για να γιορτάσουν την Ώρα της Γης.
Παρά το ψιλοβρόχι και τον αέρα ήταν εκεί με τα ποδήλατα τους σε μια ακόμη δράση του Συλλόγου.

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας, Μπαρμπέρη Γιάννη ο οποίος μας είπε για την σημερινή εκδήλωση:


«Σήμερα γιορτάζουμε την Ώρα της Γης η οποία έχει καθιερωθεί από το 2007 ξεκινώντας από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας και πλέον οι συμμετοχές έχουν φτάσει στις 7.000 πόλεις σε 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία είναι από το WWF, υποστηρίζεται από εκατομμύρια ανθρώπους και είναι μια καθαρά συμβολική κίνηση για να δείξει ότι μπορούμε με απλές κινήσεις στην καθημερινότητα μας να συμβάλουμε και εμείς στην προστασία του περιβάλλοντος.
Εμείς σαν Ποδηλατική Από-δραση σβήσαμε τα φώτα στα σπίτια μας και ανάψαμε τα φώτα των ποδηλάτων μας για να κάνουμε μια μικρή βόλτα στην πόλη και αν μας το επιτρέψει ο καιρός θα ανάψουμε συμβολικά τον αριθμό 60+ που είναι το σύμβολο της εκδήλωσης.»



Λίγα λόγια για την Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας:

"Ο Σύλλογος “Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας” ιδρύθηκε στις 29/5/2010 με έδρα τα γραφεία που του παραχώρησε προς χρήση ο Σύλλογος Μικρασιατών, στο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Σαρανταπόρου με Κίου 2 στην Κατερίνη.
 Ο Σύλλογός μας, ιδρύθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Κατερίνης (και όχι μόνο…) για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, πάνω σε δύο ρόδες, με γνώμονα πάντα την υγεία μας και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε μια μικρή και “εύκολη” πόλη σαν την Κατερίνη, το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει το κύριο μέσο μετακίνησης.


Στους δύσκολους καιρούς, η ποδηλατική “απόδραση” από την πεζή καθημερινότητα μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς μια καλύτερη ζωή…

Διεκδικούμε τη δημιουργία κατάλληλων και επαρκών ποδηλατικών υποδομών στην πόλη μας και προωθούμε με κάθε τρόπο την κυκλοφοριακή και οικολογική παιδεία.
Μας ενώνει η αγάπη μας για το ποδήλατο και το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Ονειρευόμαστε πόλεις πιο φιλικές για τους ποδηλάτες και θεωρούμε το ποδήλατο ως το πλέον χρήσιμο και οικολογικό μεταφορικό μέσο μικρών αποστάσεων. Θεωρούμε ότι η διαμόρφωση υποδομής για την ευρεία χρήση του ποδηλάτου θα δώσει ανάσα στους ποδηλάτες αλλά και στην ίδια την πόλη της Κατερίνης και τους κατοίκους της.
Με κάθε ευκαιρία μαζευόμαστε και οργανώνουμε “ποδηλατάδες” εντός και εκτός πόλης και διάφορες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις. Επίσης συμμετέχουμε σε άλλες ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις αθλητικού -πολιτιστικού -περιβαλλοντικού χαρακτήρα που διοργανώνονται από άλλους Συλλόγους, Φορείς, ή κινήσεις πολιτών."
 


Πληροφορίες για την Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας μπορείτε να βρείτε εδώ: