Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Βασιλική Νευροκοπλή
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς οργάνωσε ένα διήμερο Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου όπου πραγματοποιήθηκε έκθεση βιβλίου με καλεσμένη την κυρία Βασιλική Νευροκοπλή που το Σάββατο το πρωί αφηγήθηκε στα παιδιά ένα από τα βιβλία της, γνωρίστηκε μαζί τους, έλυσε τις όποιες απορίες είχαν και στο τέλος υπέγραψε τα βιβλία της.


Παράλληλα με την έκθεση βιβλίων πραγματοποιήθηκε έκθεση origami (ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής) του Αλέκου Κωνσταντίνου, έκθεση ζωγραφικής των παιδιών με θέμα «ζωγραφιές σαν παραμύθια» και bazaar του Συλλόγου Γονέων με Πασχαλινές λαμπάδες.
Επίσης κατά την διάρκεια του διημέρου λειτουργούσε πάγκος ζωγραφικής και κατασκευών για τα παιδιά που απασχολούνταν δημιουργικά με διάφορες δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου τη κυρία Μελίνα Κορομήλη για τις πληροφορίες που μας έδωσε για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου και τα συγχαρητήρια της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» στην ίδια και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων για το σπουδαίο έργο και τον πολιτισμό που παράγουν και προσφέρουν με αγάπη και μεράκι στα παιδιά του σχολείου.

Επίσης την Ράνια Σαρρή που μας ξενάγησε στο «καμάρι» του σχολείου την βιβλιοθήκη, όπου διαπιστώσαμε από κοντά τον λόγο για το οποίο είναι υπερήφανοι οι γονείς και πράγματι εντυπωσιαστήκαμε με ότι είδαμε!















Το βιογραφικό της κυρίας Βασιλικής Νευροκοπλή:

«Η Βασιλική Νευροκοπλή γεννήθηκε το 1968. Το 1999 εκδίδεται το θεατρικό μονόπρακτο "Εγώ ο Άλλος" από τις εκδόσεις Νησίδες. Το 2005 οι στίχοι δύο τραγουδιών, "Ζεϊμπέκικο της Ξενιτιάς" και "Χελιδόνισμα", περιλαμβάνονται στο cd "Εξορία" του Κυριάκου Καλαϊτζίδη των εκδόσεων "Εν Χορδαίς". Το 2007 κυκλοφόρησε το παραμύθι "Αν τ' Αγαπάς Ξανάρχονται", από τις εκδόσεις "Λιβάνη". (Βραβείο 2008 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ως βιβλίο προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, και Βραβείο 2008 Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου από το περιοδικό "Διαβάζω"). Επίσης μοιράστηκε το Β΄ βραβείο διηγήματος για την ελληνική γλώσσα στον διεθνή διαγωνισμό με θέμα: "Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα - Η ιστορία της κλοπής ή Η κλοπή της Ιστορίας", που οργάνωσε η Asociaciοn Cultural Helenica "Nostos" στην Αργεντινή.»