Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 αφιερωμένο στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας



Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, με τις επιλεγμένες δράσεις της, αλλάζει την λογική της πόλης, επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με τα κοινά και εξοικειώνει τον πολίτη με τον δημόσιο χώρο αναδεικνύοντας την ανάγκη για την προάσπισή του.


Ελάχιστοι γνώριζαν μέχρι πρότινος την ύπαρξη των ιστορικών κτιρίων του Καπνικού Σταθμού, και χάρη στην πρωτοβουλία μιας χούφτας ανθρώπων, το «Ινστιτούτο» στον «Κουραδά» έγινε το φωτεινό παράδειγμα που ενεθάρρυνε την αυτοοργάνωση των πολιτών και με έναν ξεχωριστό τρόπο, ενεργοποίησε σχολάζουσες κτιριακές υποδομές της πόλης.

New York Times, Aljazeera, Frankfurter Allgemeine, WDR, Süddeutsche Zeitung, Ολλανδική κρατική τηλεόραση, KEN FM Berlin και πολλά άλλα διεθνή, αλλά και εγχώρια ΜΜΕ, βρέθηκαν στην πόλη μας για να γράψουν για την ομάδα που εδώ και χρόνια τώρα, γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία..

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στην εκπομπή «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3, στις 22:00, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και στον Καπνικό Σταθμό της πόλης μας.