Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Η κοινωνία "βράζει".

*Του Ηλία Χρυσικού

Έρχεται η ώρα της ευθύνης και του λογαριασμού και το πείραμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει να φτάνει στο τέλος του.
Τέσσερα και πλέον από την ανάληψη της εξουσίας ως "πρώτη φορά Αριστερά", η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει ότι η ιστορία θα γραφτεί ως... ιλαροτραγωδία.


Έφθασε η ώρα της αλήθειας (για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του), και αργά ή γρήγορα θα πάει στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εγκλωβισμένη ανάμεσα στις συμπληγάδες, με την κυβέρνηση του να συνθλίβεται.

Ο πρωθυπουργός "παίζει" κοινώς με τη φωτιά, που για πρώτη φορά στην ιστορία, χρησιμοποιεί ένα εθνικό ζήτημα, με μικροκομματική διάθεση να στριμώξει τους αντιπάλους του.

Φυσικό είναι, να μη μπορεί να αποφύγει το μοιραίο και να εμμένει σε επικοινωνιακά κόλπα, καθώς αναζητεί τον δρόμο του.

Δυστυχώς επιμένει να κατασκευάζει διαρκώς μία άλλη πραγματικότητα, "έχει μέτωπο" την οδυνηρή αλήθεια, ενώ ο πρωθυπουργός, υπεραισιόδοξος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο παραπλανώντας το κοινό.

Και δυστυχώς διέψευσε τις προσδοκίες μιας μεγάλης μερίδας της Ελληνικής κοινωνίας, ενός σημαντικού αριθμού ψηφοφόρων που πίστεψαν, στον κ. Τσίπρα και την παρέα του και ακολούθησαν και εξαπατήθηκαν.

Όμως ο λαός, θα τους τιμωρήσει, διότι διέψευσαν τις προσδοκίες και τις ελπίδες του ως αναξιόπιστοι και ανίκανοι.

Πρέπει επιτέλους να λάβουν υπ' όψιν τους, (το εκάστοτε ρεύμα που διαμορφώνεται), να ΜΗΝ το αγνοούν, (για το ευρύτερο εθνικό συμφέρον και να ΜΗΝ πολιτεύονται με καιροσκοπικά μικροκομματικά κριτήρια, διότι η ιστορία θα τους καταγράψει ως κατώτερους των περιστάσεων.

Νομίζω, ότι η αλήθεια πρέπει επιτέλους να λέγεται, απ΄ όλους μας ευθαρσώς και με παρρησία!* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος, δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 Ν. Πιερίας