Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Γιατί στην συμφωνία των πρεσπών δεν αναφέρει την περιφέρεια Μακεδονίας αλλά το "βόρειο μέρος της α' πλευράς";

Στο άρθρο 7.2 της συμφωνίας αναφέρεται η περιφέρεια της Μακεδονίας σαν η βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους (δηλαδή η βόρεια περιοχή της Ελλάδας). Γιατί όμως υπάρχει αυτή η ασάφεια; Γιατί δεν αναφέρεται το όνομα Μακεδονία για το πρώτο μέρος δηλαδή της Ελλάδας;

Γιατί έτσι επικυρώνεται ο μακεδονισμός! Ο καθένας θα μπορεί να λέει ότι θέλει , Οι Σλαβομακεδόνες ότι έχουμε κατακτήσει την Μακεδονία του Αιγαίου (βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους άρθρο 7.2) και εμείς ότι ζούμε στην Μακεδονια την μια και μόνη όπως υποστηρίζουμε αλλά στην συμφωνία αναφέρεται ως βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους άρθρο 7 Ποιά εθνική αφήγηση όμως θα επικρατήσει όταν αυτοί λέγονται Μακεδόνες και το κράτος τους Βόρεια Μακεδονία ενώ εμείς απλά ως Έλληνες που ζουν στην βόρεια περιοχή της Ελλάδας;; Μα φυσικά η αφήγηση των "Μακεδόνων" ότι δεν είναι η ελληνική Μακεδονία αλλά η Μακεδονία του Αιγαίου.


Η συμφωνία αναγνωρίζει το κράτος Βόρεια Μακεδονία όπου μένουν εθνικά Μακεδόνες. Το Βόρεια Μακεδονία είναι αντίστοιχο με το Μακεδονία του Βαρδάρη σύμφωνα με το θεώρημα του Μακεδονισμου (το όνομα Μακεδονία του Βαρδάρη ήταν προτεινόμενο από τον Νίμιτς!). Στη βόρεια περιοχή της Ελλάδας (σύμφωνα με τον μακεδονισμό : Μακεδονία του Αιγαίου) μένουν Έλληνες σε εθνότητα κάτοικοι της περιφέρειας της Μακεδονίας που δεν αναφέρεται στην συμφωνία! Βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες έχουν κατακτήσει την Μακεδονία του Αιγαίου (βόρεια περιοχή της Ελλάδας) ενώ οι αναγνωρισμένοι εθνικά Μακεδόνες εγγράφουν υποθήκες για την βόρεια περιοχή της Ελλάδας όπως ακριβώς αναφέρει το ιδεολόγημα του μακεδονισμού. Αντίθετα η αφήγηση των Ελλήνων ότι "η Μακεδονία είναι μόνο μια και ελληνική" καταρρέει και από το όνομα (υπάρχει και βόρεια Μακεδονία) και από την αναγνώριση του έθνους των Μακεδόνων που ζει στη β. Μακεδονία. Επίσης σύμφωνα με την συμφωνία οι Έλληνες είναι απλά κάτοικοι της βόρειας περιοχής της Ελλάδας που οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι η μια και μόνη Μακεδονία αλλά δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος περιφέρεια της Μακεδονίας! Άρα με αυτήν την ασάφεια επικυρώνεται το αφήγημα του μακεδονισμού !


Γιάννης Φάκας