Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Περήφανοι για την νεολαία μας. Οι μαθητές-τριες της Κατερίνης δείχνουν τον δρόμο!

Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώσει κάποιος για αυτά τα παιδιά, τους μαθητές και μαθήτριες της Κατερίνης που αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες μαζεύτηκαν κατά εκατοντάδες για να βροντοφωνάξουν την αγάπη τους για την Μακεδονία και την Ελλάδα!


Αλλά και να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για όσους τους προσάπτουν χαρακτηρισμούς όπως "φασίστες" και "ναζιστές" και ότι υποκινούνται από πολιτικά κόμματα.


"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ" φώναξαν τα παιδιά, προς όλους όσους τους χαρακτηρίζουν με αυτόν τον τρόπο.


Οι μαθητές και μαθήτριες της Κατερίνης εξέφρασαν επίσης την αγανάκτηση τους για την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που όπως κατηγορηματικά μας είπαν δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα, κάτι που τους στεναχώρησε ιδιαίτερα.

Η συγκέντρωση και η πορεία ξεκίνησε στις 12:00 από το Πάρκο Κατερίνης, και μέσω του κεντρικού πεζόδρομου κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας όπου και υπήρξαν ομιλίες από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο, καθώς και από τα παιδιά.


Σε μια συμβολική κίνηση τα παιδιά πέταξαν κάτω την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την πικρία και την αντίθεση τους σε όσα αυτή αναφέρει.



Στην συνέχεια μετέβησαν έξω από τα γραφεία της ΕΛΜΕ Πιερίας όπου και σταμάτησαν για να πουν συνθήματα για την Μακεδονία.


Μετά πήγαν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξαν έξω από το Δημαρχείο όπου και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.


*Μείνετε συντονισμένοι στην "ΑΛΗΘΕΙΑ", θα ακολουθήσουν πολλά ρεπορτάζ για την σημερινή μαθητική πορεία στην Κατερίνη, φωτογραφίες και βίντεο.