Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Την Κυριακή 07-6-2015 Ο ΕΟΣ Κατερίνης σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ,για ορεινή πεζοπορία στον Καταρράκτη "Καλυψώ".


Η ανάβαση ξεκινάει απο το Κόκκινο Νερό σε υψόμετρο περίπου 100 μέτρων πεζοπορώντας αριστερά από τον δρόμο που οδηγεί στη βυζαντινή μονή.
Υ.Δ: 500μ.
Μήκος διαδρομής: 8χλμ σνλ
Μέγιστο Υψόμετρο:600μ
Διάρκεια πορείας : 02:30ω σνλ
Βλάστηση: Δάσος Καρυδιές –Καστανιές
Βαθμός Δυσκολίας : Α
Περιγραφή: Ακολουθούμε το χωματόδρομο που ενώνει το Κόκκινο Νερό με την Καρύτσα και μετά από 15-20 λεπτά πορείας μπαίνουμε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει σε κάποιες από τις εννέα λίμνες με τους αντίστοιχους καταρράκτες. Κινούμαστε μέσα σε πυκνή δασώδη βλάστηση αποτελούμενη από φτέρες, καρυδιές και καστανιές. Μετά από μία ώρα περίπου ήπιας πεζοπορίας συναντάμε και πάλι τον χωματόδρομο .Αφήνουμε τον χωματόδρομο πίσω μας και συνεχίζουμε στο καταπληκτικό μονοπάτι μέσα σε πυκνή βλάστηση ,σε λίγο θα αντικρύσουμε την θέα του καταρράκτη που είναι μαγευτική καθώς τα νερά πέφτουν από 70 μέτρα ύψος σχηματίζοντας κάτω βαθιές πεντακάθαρες βάθρες.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα ,[μποτάκια ή καλά αθλητικά παπούτσια] μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα, κάποιο σνακ για ενέργεια, , μια μπλούζα για να αλλάξετε, μαγιό ,πετσέτα καπέλο, νερό, φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση!
Απαραίτητη η χρήση , Μπατόν
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:8€
Αναχώρηση: Ωρα:08:00 από ΚΤΕΛ-ΘΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ- ΕΚΑΒΗ
Για έγκαιρο προγραμματισμό ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ να δηλώσετε την συμμετοχή σας προκαταβάλλοντας το αντίτιμο συμμετοχής ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι 05 Ιουνίου 2015 στα γραφεία του συλλόγου : Αλ.Ζαΐμη 3  τηλ., fax.: 23510-23102        κιν:6977587345                                           Email: eoskaterinis@gmail.com Email: ttekiridis@gmail.com
Προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι θα καταβάλλουν το απαιτούμενο αντίτιμο της εξόρμησης.
Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει πλήρη αποδοχή του προγράμματος
Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.