Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Πλημμύρισαν πάλι με αφίσες οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού στην Κατερίνη

Πλημμύρισαν πάλι με αφίσες οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού στην Κατερίνη
Με αφορμή τις γιορτές των ημερών, κέντρα διασκέδασης της περιοχής μας, προχώρησαν για άλλη μια φορά παράνομα σε αλόγιστη αφισοκόλληση στην πόλη της Κατερίνης. Ο σύλλογος της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας έγινε αποδέκτης παραπόνων και επικριτικών σχολίων, ότι τα μέλη του αδιαφόρησαν ή μεροληπτούν γενικότερα στο θέμα της αφισοκόλλησης, επομένως και δεν προέβησαν σε αφαίρεση των αφισών, όπως πράξανε σε δράση του συλλόγου το Νοέμβρη.

  Οφείλουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο να παρουσιάσουμε τα πράγματα ως έχουν, καθώς δε μπορούμε να δεχθούμε αβάσιμους σχολιασμούς και γενικεύσεις που αφορούν στη στάση και τις κινήσεις του συλλόγου.

Ο σύλλογος Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας προέβη τον Νοέμβριο του 2015 σε συμβολική αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και αφισών σε κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο κυρίως της Κατερίνης, στα πλαίσια δράσεων για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων. Με αυτή την πράξη, είχαμε ως στόχο να αναδείξουμε ένα πρόβλημα, για το οποίο υπάρχει σχετική νομοθεσία του ελληνικού κράτους, η οποία ωστόσο δεν εφαρμόζεται. Ύστερα από την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας-καταγγελίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, ο Δήμο Κατερίνης, το Επιμελητήριο Πιερίας και το ΔΕΔΔΗΕ, παρατηρήσαμε ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Κατερίνης επενέβη δραστικά, περιορίζοντας το φαινόμενο ακόμα και με την επιβολή προστίμων στους παρανομούντες. Ο αρμόδιος μάλιστα αντιδήμαρχος με επιστολή του στον τοπικό τύπο, καλούσε επαγγελματίες και τοπικούς φορείς να συνετιστούν με την παραπάνω απόφαση. Τις ημέρες του Πάσχα όμως, κάποια καταστήματα αγνόησαν πλήρως τη γενική νομοθεσία και τη δημοτική απόφαση και γέμισαν με αφίσες όλο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πόλης.

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας δεν μπορεί να παίξει το ρόλο ούτε του αστυνόμου, ούτε του εισαγγελέα, ούτε του οδοκαθαριστή και να κατεβάζει σε μόνιμη βάση τις αφίσες που αναρτώνται στην πόλη. Ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία που έχει Νόμους, Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Συνδικαλιστικά Επαγγελματικά Όργανα και ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις εθύνες του.

Δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα κανενός.

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις όλων των ποδηλατών, μελών, υποστηρικτών και φίλων του συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο