Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Εκδήλωση στο Μουσείο Δίου για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Πιεριείς την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων  Πιερίας και η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνουν εκδήλωση την Δευτέρα 18 Μαΐου, ώρα 20:00, μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Δίου.
   Υπό την διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη το φωνητικό σύνολο  «de profundis» της Ε.Π.Μ. και ορχήστρα δωματίου θα συμπράξουν για να παρουσιάσουν χορωδιακά αλλά και  ορχηστρικά έργα από την Αναγέννηση μέχρι και τον 20ο  αιώνα.
  Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας  Έλενα Παπασταύρου θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «το νερό σύμβολο ζωής».
  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

  Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθεια του να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το έτος 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Απώτερος στόχος, να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.