Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

"Μ' ένα Σμπάρο δυο Τρυγόνια". Να δοθεί τέλος σε αυτή τη βαρβαρότητα...


Τα τρυγόνια να μην εξοντωθούν και τούτη την άνοιξη! 

Κάθε άνοιξη, εκατομμύρια Τρυγόνια ταξιδεύουν από την Αφρική στην Ευρώπη με σκοπό να ζευγαρώσουν. Κάθε άνοιξη, εκατοντάδες λαθροθήρες στήνουν τα παράνομα πόστα τους στη Ζάκυνθο, στην Κέρκυρα, στους Παξούς και Αντιπάξους, στους Οθωνούς και τα περιμένουν.

Κάθε άνοιξη, υπάρχει μια «σύγκρουση» στην ύπαιθρο. (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία)



Έκκληση των Οικολόγων Πράσινων να σταματήσει το κυνήγι των Τρυγονιών στα Ιόνια νησιά την περίοδο μάλιστα που τα πουλιά έρχονται στα νησιά μας από την Αφρική για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν.

"Κάθε Απρίλιο στα Ιόνια νησιά λαμβάνει χώρα η μαζική σφαγή των Τρυγονιών στην πορεία τους από την Αφρική στον ευρωπαϊκό βορρά για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν. Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, η καταδίωξη των άγριων ζώων την εποχή της αναπαραγωγής απαγορεύεται γιατί αλλιώς και κατά τον κοινό νου μοιραία θα εξαφανιστούν.

Το άλλοτε κοινό Τρυγόνι έχει σήμερα υποστεί μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού του κατά 70%.

Επειδή:

- δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τον αποδεκατισμό των κουρασμένων πουλιών, από οπλοφόρους που τα παραφυλάνε τη στιγμή που φτάνουν στα νησιά έχοντας πετάξει δύο ή και τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Μεσόγειο και τη Σαχάρα

- τα πουλιά είναι δημόσιο αγαθό και οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας τα θέλουν στον ουρανό και όχι στους καταψύκτες ορισμένων

- διεκδικούμε και για τα εγγόνια μας το δικαίωμα της απόλαυσης της φύσης, οι Οικολόγοι Πράσινοι,

απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας να κάνουν φέτος αποτελεσματικότερα το καθήκον τους. Πρέπει, τουλάχιστον, να γίνει αισθητή η παρουσία των ελεγκτικών αρχών σε κομβικά σημεία των περιοχών όπου γίνεται η λαθροθηρία, ώστε να μην επικρατεί η εικόνα της άκρατης ανομίας. Απευθύνουμε έκκληση στους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς άρχοντες του Ιονίου να υπερασπιστούν το έργο των υπηρεσιών."


Οικολόγοι Πράσινοι: http://www.ecogreens-gr.org/


Δείτε το τρέιλερ της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας:




Και εδώ όλο το βίντεο-ντοκυμαντέρ της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείαςhttps://www.youtube.com/watch?v=rkdLEuR_t6o