Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 
Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα  με την εθελοντική  δουλειά, με πνεύμα  συλλογικό, με αλληλεγγύη, οι  εργαζόμενοι  του μόχθου που συμμετέχουν  στα   σωματεία και τα  κινήματα, συνεχίζουν  τις εργασίες στο χώρο  που θα στεγαστεί η   Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης.  Το εγκαταλειμμένο κυλικείο του παλαιού  νοσοκομείου Κατερίνης μετατρέπεται σε ένα  όμορφο, φιλόξενο, ζωντανό, δημιουργικό χώρο, όπου μέσα από αυτόν  η  Λ.Ε. θα συζητά και θα οργανώνει έμπρακτα  τον αγώνα  για την αλληλεγγύη .







Σε μια εποχή που οι άνθρωποι θα μπορούσαν  να  ζουν σε μια κοινωνία με σύγχρονα  δικαιώματα, με σταθερή και μόνιμη δουλειά, με την προστασία του περιβάλλοντος, με σύγχρονη δωρεάν υγεία, και παιδεία, κλπ, δυστυχώς  οδηγούνται στη φτώχεια, την εξαθλίωση,  τη δυστυχία , που είναι αποτέλεσμα των  βάρβαρων πολιτικών , οι οποίες υπηρετούν  την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων,  κάνοντας  τους πλούσιους πλουσιότερους  και τους φτωχούς φτωχότερους.

Η  Λ.Ε. φιλοδοξεί  μέσα σε αυτούς τους  δύσκολους  καιρούς  να δώσει δύναμη  στην αλληλεγγύη, να οικοδομήσει την κοινωνική συμμαχία  για τους αγώνες  που έπονται.


Η  Λ.Ε  ήδη σε άλλο δελτίο τύπου ανήγγειλε τη δημιουργία  λαϊκού φροντιστηρίου για τα παιδιά των ανέργων, των  άπορων, των χαμηλόμισθων  οικογενειών, αλλά και τη συμμετοχή της στο συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.