Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Η Ελλάδα που είναι; Αλβανία-Σκόπια-Τουρκία κάνουν πάρτι, με την χώρα μας απούσα...

Συνεχόμενες οι προκλήσεις των "γειτόνων" μας, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην γωνία και να μην αντιδρά καθόλου ή στην καλύτερη περίπτωση να κρατά αμυντική στάση.






➤ Στην Αλβανία, άταφος παραμένει ο ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας και κανείς δεν γνωρίζει για πόσο διάστημα οι δικοί του θα περιμένουν μέχρι να θάψουν το παιδί τους. Ο Κατσίφας δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία και οι Αλβανοί με την στάση τους συνεχίζουν να προκαλούν και μετά τον θάνατο του με την ελληνική κυβέρνηση να περιορίζεται σε "χλιαρά" δελτία τύπου.

➤ Τα Σκόπια υποτίθεται ότι κάνουν "αναθεώρηση" του συντάγματος τους, αλλά οι όροι Μακεδονικός λαός, Μακεδονική μειονότητα κ.α. παραμένουν χωρίς και εδώ να υπάρχει επίσημα τουλάχιστον καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

➤ Η Τουρκία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θα προβεί σε γεωτρήσεις στο Αιγαίο (ακόμα και μέχρι την Κρήτη...) και η Ελλάδα απλώς παρακολουθεί...


Ελπίζουμε αυτή η "εμμονή" να μην αντιδρούμε και να δεχόμαστε οποιαδήποτε πρόκληση, να μην μας βγει σε κακό και βρεθούμε κάποια στιγμή να απωλέσουμε ιστορικά κεκτημένα και πολύ χειρότερα, εθνικά εδάφη...