Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Οι μεν... και... οι δεν.

Οι μεν μας αύξησαν το ωράριο. Οι δεν μας υποσχέθηκαν να το επαναφέρουν εκεί που ήταν, αλλά αντίθετα μας επιβάρυναν επιπλέον με ανούσιο διοικητικό έργο και θέσπισαν με νόμο την 30ωρη παραμονή μας στο σχολείο.




Οι μεν έφτιαξαν ένα πειθαρχικό δίκαιο καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας και μας άφησαν έρμαιο σε μια κοινωνία που μας αντιπαθεί. Οι δεν, παρά το ότι υποσχέθηκαν να το καταργήσουν, το διατήρησαν προκειμένου να μας κρατούν ομήρους.

Οι μεν μας έστελναν σε 3 σχολεία για να συμπληρώνουμε το ωράριό μας και οι δεν μας έκαναν τα 3 … 5 και έκαναν υποχρεωτική τη συμπλήρωση ωραρίου στα δημόσια Ι.Ε.Κ.!!

Οι μεν ανακάλυψαν τη διαθεσιμότητα, αλλά οι δεν είναι αυτοί που επινόησαν χίλιους τρόπους για να μειωθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί να μην έχουν καμία πιθανότητα να δουλέψουν στη δημόσια εκπαίδευση.

Οι μεν έλεγχαν για χρόνια τα υπηρεσιακά συμβούλια, μετατρέποντάς τα σε μηχανές παραγωγής εξυπηρετήσεων και δημιουργώντας γενιές διευθυντών χωρίς προσόντα. Οι δεν υποσχέθηκαν τρίτο αιρετό στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά όταν ανέλαβαν την εξουσία, αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται πλέον.

Οι μεν μείωσαν και ξαναμείωσαν τους μισθούς μας. Οι δεν, όχι μόνο δεν τους αύξησαν, αλλά φρόντισαν να μειωθεί κι άλλο η αγοραστική μας δύναμη, με τις υπέρογκες αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους.

Οι μεν έβαλαν διόδια παντού και οι «δεν πληρώνω» έγιναν «πλήρωνε και μη μιλάς».

Οι μεν μείωσαν τις συντάξεις και οι δεν έλυσαν το συνταξιοδοτικό, αποφασίζοντας ότι μόλις ο εργαζόμενος θα βγει στη σύνταξη, θα πρέπει να πεθαίνει για να μην επιβαρύνει τον κρατικό κορβανά.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ’ άπειρον, αλλά πόσες σελίδες αντέχεις να διαβάσεις; Πόσες ψεύτικες υποσχέσεις μπορείς να θυμηθείς; Πόσες ελπίδες σου έδωσαν, που αποδείχτηκαν τελικά φρούδες;

Κοίτα στον καθρέπτη και αναρωτήσου. Τι σχέση έχεις εσύ με όλους αυτούς, που σε χρησιμοποιούν μόνο και μόνο για ν’ ανέλθουν στην κομματική ιεραρχία ή για να σε ανταλλάξουν στο ανταλλακτήριο αρχών και αξιών;

Στις 7 Νοεμβρίου, ναι μεν ψηφίζουμε, αλλά δεν είναι βουλευτικές εκλογές. Δεν ψηφίζεις για να ρίξεις την κυβέρνηση ούτε για να την στηρίξεις. Ψηφίζεις τους εκπροσώπους σου στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ). Ψηφίζεις για να έχεις κάποιον να σε στηρίζει. Στηρίζεις με την ψήφο σου το ενιαίο ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, γιατί…

όποιος ελεύθερα συλλογάται … συλλογάται καλά 


Για το ΠΥΣΔΕ Πιερίας ψηφίζουμε 


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών 



Για το ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΚΥΣΔΕ ψηφίζουμε 


Όλοι μαζί - Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις