Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Σε 60 ημέρες!



Το σπίτι ΜΙΜΑ είναι μια προκατασκευασμένη κατοικία σχεδιασμένη από τους πορτογάλους αρχιτέκτονες Mário Sousa και Marta Brandão. Σήμερα τα προκατασκευασμένα σπίτια που κατασκευάζονται για τις παραθεριστικές περιοχές στα Βόρεια της Πορτογαλίας, συναρμολογούνται και τοποθετούνται στην επιθυμητή θέση μέσα σε λίγες εβδομάδες. Όπως έγινε πρόσφατα στη νότια περιοχή του Alentejo της Πορτογαλίας.

Η σειρά κατοικιών ΜΙΜΑ είναι ειδικά σχεδιασμένη. Λευκές γωνιακές στήλες υποστηρίζουν την επίπεδη στέγη, ενώ οι προσόψεις είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από γυαλί. Το εσωτερικό διαιρείται με ένα χώρισμα 1.5 Χ 1.5 μέτρο, από το δάπεδο έως την οροφή. Χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα κομμάτια τοίχου, τα οποία είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα ή φύλλα καπλαμά, μπορούν εύκολα να διαμορφωθούν στο μέγεθός τους. Το βάρος των τοίχων είναι αρκετά ελαφρύ, ενώ η γυάλινη πρόσοψη συνδέεται από επιπλέον κομμάτια ξύλου.
Το σπίτι στο Alentejo είναι σε σχήμα L. Οι χρήστες επέλεξαν για χρώμα το λευκό με ξύλο δρυς. Περίπου 60 μέρες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η κατασκευή, ένα εύλογο χρονικό διάστημα για κατασκευή προκατασκευασμένης κατοικίας. Μια πισίνα στο πάνω επίπεδο του σπιτιού προσθέτει ένα τόνο πολυτέλειας στο μίνι σπίτι. Η εταιρία κάνει τόσες πολλές παραλλαγές που δύσκολα κάποιος μπορεί να βρει πανόμοιο του.