Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση A.Σ.Ε

Οι συνάδελφοι της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών αποφάσισαν να βγούνε από την καραντίνα. Κατά την προσφιλή τους συνήθεια δώσανε στη δημοσιότητα ένα κείμενο στα όρια του λιβελογραφήματος γεμάτο ειρωνείες αλλά από ουσία μηδέν.

Παραπονιούνται σε ανακοίνωση τους για το τσουβάλιασμα τους με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, αλλά δε διστάζουν να το κάνουν αυτό άνετα οι ίδιοι, με μόνο τους επιχείρημα οτι η δική τους παράταξη είναι ακομμάτιστη σε αντίθεση με τις υπόλοιπες. Φοβούνται να κάνουν διαχωρισμό επί θέσεων γιατί εκεί το ψέμα τους θα καταρρεύσει, θα φανεί η ταύτισή τους με τον κυβερνητικό συμβιβασμένο συνδικαλισμό και την πολιτική της κυβέρνησης. Ας μας πουν ποια είναι η θέση τους για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, ποια ήταν η στάση τους για το πολυνομοσχέδιο και στη πρόταση μας που κατατέθηκε ηλεκτρονικά στο Δ.Σ για παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε αλλά και για ένα σωρό άλλα ζητήματα που θέσαμε ως Α.Σ.Ε την περίοδο αυτή στο Δ.Σ. Καλά θα κάνουν επομένως να μη μας κουνάνε το δάχτυλο. Τη στιγμή που μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ως Α.Σ.Ε δώσαμε από την πρώτη στιγμή το σύνθημα του αγώνα για να μη μείνει κανένα παιδί έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία και παίρναμε πρωτοβουλίες ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που πάνε να περάσουν στα κρυφά, όπως η παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε την Πέμπτη 23 Απρίλη, αλλά και στο πλευρό των υγειονομικών για τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας ή δίπλα στους εργαζομένους που έδιναν και αυτοί τη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες, κάποια από τα μέλη της Κ.Ε.Ε ήταν απασχολημένα με το να στέλνουν e-mail σε μαθητές και γονείς καλώντας τους λίγο πολύ να κόψουν το λαιμό τους, να βρούνε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Προφανώς στο δικό τους μαγικό κόσμο, η ευθύνη του κράτους να μη μείνει κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας βαφτίζεται «μαγική λύση». Ενώ ταυτόχρονα βάζουν τους γονείς να βάψουν τα σχολεία για να εισπράξουν τα μπράβο της εξουσίας, την οποία για άλλη μια φορά απαλλάξανε από τις ευθύνες της.

Εμείς σαν παράταξη είμαστε ανυποχώρητοι στις θέσεις μας. Δίνουμε τη μάχη με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς για την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών του λαϊκών οικογενειών στη μόρφωση και των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα ποιοι είναι εκείνοι που βάζουν πλάτη για να περάσουν στο όνομα της ατομικής ευθύνης οι αντιλαϊκές πολιτικές στην υγεία και στην εκπαίδευση και ποιοι είναι εκείνοι που δεν εγκλωβίστηκαν στη καραντίνα και στην άκρα του τάφου σιωπή που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση της Ν.Δ σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς τους βραχίονες όποιο όνομα και αν έχουν στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας. Ως παράταξη αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με πυρήνα του το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Γενικής Παιδείας σε μια οικονομία στα χέρια του λαού γιατί μόνο αυτό μπορεί να καλύψει τις διευρυνόμενες μορφωτικές και υλικές του ανάγκες.