Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΠΑΙΔΩΝ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ακόμη μια χρονιά αθλητές του  Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης σηκώνουν το κύπελλο του πρωταθλητή Ελλάδας στο αγώνισμα της τετρακώπου με πηδαλιούχο παίδων συνεχίζοντας μια παράδοση 8 ετών που θέλει τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στο βάθρο των νικητών στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ενώ δυο ακόμη πληρώματά του (δίκωπος κορασίδων και τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο παίδων)διακρίθηκαν, κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στην τελική φάση του 81ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου στη Καστοριά.

          Στη διοργάνωση που φέτος συγκέντρωσε 300 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πήρε μέρος με 21 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν σε 6 πληρώματα και πραγματοποίησαν πολύ δυναμική εμφάνιση, συμμετέχοντας σε 4 τελικούς, όπου κατέκτησαν 1 χρυσό και 2 χάλκινα μετάλλια, αναδεικνύοντας το Ν.Ο.ΚΑΤ. στην 4η θέση πανελληνίως στον πίνακα μεταλλίων.
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:
Το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο κατέκτησαν οι Χατζησαββίδης Χρήστος, Νάστος Σωτήρης, Μαχαιρίδης Κυριάκος, Τσέτσας Αντώνης και Τζιόμπανος Ιωσήφ, τερματίζοντας πρώτοι στον τελικό της τετρακώπου με πηδαλιούχο παίδων.

          Στην τρίτη θέση του τελικού των αγωνισμάτων τους τερμάτισαν οι Τσιβούλα Ράνια και Δανά Ζωή στη δίκωπο κορασίδων, καθώς και οι Τσελίκας Νίκος, Καζάκας Γιώργος, Σταμκόπουλος Μάρκος και Ζαβαντίας Κωνσταντίνος στη τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο παίδων, κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο.
          Στον τελικό του τετραπλού σκιφ κορασίδων συμμετείχαν και οι Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Τσαρούχα Μαρία, Κωστοπούλου Κατερίνα και Ηλιάδου Νίκη, τερματίζοντας στην 5η θέση. Επίσης στο τετραπλό σκιφ στη κατηγορία παίδων οι Γραμματόσης Νίκος, Κλειτσίδης Μιχάλης, Τσιαλός Δημήτρης και Μπούφτας Μανώλης τερμάτισαν 3οι στον μικρό τελικό και κατέλαβαν την 9η θέση στο αγώνισμά τους, ενώ οι νεαροί Καμπουρίδης Δημήτρης και Τσαχουρίδης Σεραφείμ, παρά τη αγωνιστικότητα που επέδειξαν στον προκριματικό και τον επαναληπτικό αγώνα του διπλού σκιφ παίδων, δεν κατάφεραν να περάσουν στη δωδεκάδα.
          Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνολική απόδοση των αθλητών και από την μεγάλη ομαδικότητα και αγωνιστικότητα τους, δήλωσαν οι προπονητές κωπηλασίας Γιώργος Μπικογιάννης και Κατερίνα Φυτοπούλου που επεσήμαναν ακόμη ότι τα πολύ καλά αυτά αποτελέσματα γίνονται ακόμη πιο ενθαρρυντικά αν ληφθεί υπόψη ότι οι περισσότεροι από τους αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. που συμμετείχαν σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στη κατηγορία παίδων-κορασίδων για 1 ή 2 ακόμη χρόνια, οπότε αναμένεται να φέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
          Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Καρυώτης που συνόδεψε την αποστολή, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές, για την πολύ καλή αγωνιστική αλλά και τη συνολική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι επεσήμανε τη σημαντική στήριξη που παρείχαν οι γονείς των αθλητών, οι συναθλητές και οι φίλοι του Ν.Ο.ΚΑΤ. που βρέθηκαν στη Καστοριά για να εμψυχώσουν τα πληρώματα στη προσπάθειά τους και να πανηγυρίσουν τις επιτυχίες του Ν.Ο.ΚΑΤ. δημιουργώντας ένα πολύ θετικό κλίμα. Την αποστολή του Ν.Ο.ΚΑΤ. στη Καστοριά συνόδεψαν επίσης, ο έφορος κωπηλασίας Γιάννης Νικολαΐδης και ο έφορος Δ. Σχέσεων Κώστας Σακκάς, ενώ τους αθλητές εμψύχωσε με την παρουσία της και τις πολύτιμες συμβουλές της και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου που προπονείται με την Εθνική Ομάδα στη Καστοριά προετοιμαζόμενη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Κώστας Σακκάς