Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις τον γονιών για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ορίων φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας.



Όσο περνάνε οι ημέρες και.. διαρρέει προς τα έξω το σχέδιο με τις αλλαγές στα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, τόσο αυξάνονται οι αντιδράσεις των οικογενειών που θίγονται και αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο ή να χωρίσουν τα παιδιά τους σε δυο διαφορετικά.

Το τελευταίο διήμερο η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών δεκάδων γονιών που αγανακτισμένοι μας καταγγέλλουν ότι ξαφνικά με το έτσι θέλω τους αναστατώνουν και τους αλλάζουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Να σημειώσουμε ότι αρκετοί γονείς δεν είναι ενήμεροι για το νέο σχέδιο και επικοινωνούν μαζί μας για να τους ενημερώσουμε αν τα παιδιά τους αλλάζουν ή όχι σχολείο.

Όταν μαθαίνουν ότι αλλάζουν τα παιδιά τους σχολικό περιβάλλον μας δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν κάτι τέτοιο.

Διαβάστε μια καταγγελία γονέα (τα στοιχεία του είναι φυσικά στην διάθεση μας όπως αρκετών άλλων που επικοινώνησαν μαζί μας) που λάβαμε πριν από λίγα λεπτά:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ  ΜΗΤΕΡΑ  ΠΑΙΔΙΟΥ  ΠΟΥ ΦΟΙΤΑ ΣΤΟ 16ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΚΑΙ  ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  ΟΡΙΑ  ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΤΑΝ ΣΤΟ 6Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΧΙΛΛΕΩΣ   ΑΚΡΙΒΩΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΑΠΟ  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ  ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ  ΟΡΙΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ  ΓΡΑΦΤΟΥΜΕ  ΣΤΟ  19o   ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.  ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΚΑΙ  ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ   ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΑ ΟΡΙΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ  ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ  ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ  ΡΥΘΜΙΣΗ  ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.»

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» επισημαίνει για μια ακόμη φορά προς τους αρμόδιους ότι καμία εκπαιδευτική αναγκαιότητα ή ανάγκη να στελεχωθούν άμεσα τα νέα σχολεία δεν αρκεί για να ταλαιπωρούνται έτσι εκατοντάδες οικογένειες!!!

Προτείνουμε στους αρμόδιους, αφού έχει γίνει από την επιτροπή αρκετή δουλειά πάνω στα νέα όρια, να μην καταργηθεί το σχέδιο και η προσπάθεια τους, και να υπάρξει ελαστικότητα στην εφαρμογή του νέου σχεδίου, ενώ παράλληλα να αναθεωρηθούν κάποια δεδομένα μέσα από διάλογο με τους γονείς των σχολείων που επηρεάζονται και όχι μόνο.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και οι δυσκολίες των οικογενειών που θίγονται και όχι με το έτσι θέλω να τους αναστατώνουν.