Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Βραδιά παραδοσιακής μουσικής στην αυλή του Καπνικού Σταθμού.

Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με σκοπούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της ελληνικής παράδοσης, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θέλοντας να τιμήσει την κοινωνική προσφορά των χορευτικών παραδοσιακών συλλόγων του τόπου μας για τη συνέχιση και διασφάλιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και τη συγκέντρωση και ψυχαγωγία ανθρώπων μέσα από τις δράσεις τους, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, οργανώνει στις 15 Ιουνίου 2015 βραδιά με θέμα την Παραδοσιακή μουσική.

Πολιτιστικοί και Χορευτικοί Σύλλογοι του τόπου μας, που επιθυμούν να συμμετέχουν σ’ αυτήν την δράση καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 12/06/2015. 

Θα φιλοξενηθούν έργα μελών συλλόγων που διαθέτουν τμήματα εικαστικών, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και παραδοσιακής τέχνης, όπως και συλλογικότητες με τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων.

Αξιόλογοι μουσικοί του Τόπου μας θα παίξουν παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές: Θράκη, Μακεδονία, Νησιά, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Πόντο, Μικρά Ασία, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κρήτη.

Οι Σύλλογοι θα παρευρεθούν με  τα λάβαρα και τις αντιπροσωπευτικές φορεσιές τους, συνοδευόμενα από ένα ζευγάρι, συνθέτοντας το παραδοσιακό μωσαϊκό του τόπου μας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Οι επισκέπτες, αντί εισόδου, θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της  Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 6986 971143, Βέρα Μπαλτατζή

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Συντονιστική επιτροπή "Θερινός 12λογος 2015"