Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Η Ένωση Γονέων Κατερίνης στην Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων ( Ωραία, τώρα μένει να βρει και γραφεία για να συνεδριάζει…)


Συγκροτήθηκε Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιούνη με τη συμμετοχή των Ενώσεων Γονέων των δήμων Κορδελιού Ευόσμου, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, Θέρμης, Δ' δημοτικής κοινότητας δήμου Θεσσαλονίκης, Πυλαίας Χορτιάτη και Κατερίνης. Παραβρέθηκαν ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ενωσης του δήμου Ωραιοκάστρου και γονείς από τη δημοτική ενότητα των Πεύκων.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν τις εργασίες του ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων και εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

Η ίδρυση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ανάγκη προσαρμογής της δομής των συνδικαλιστικών οργάνων των γονέων στη νέα δομή της Τοπικής Διοίκησης μετά τον «Καλλικράτη». Είναι επιβεβλημένη για να συμπεριλάβει περιοχές της Περιφέρειας που δεν είχαν ομοσπονδίες όπως η Πιερία, η Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Πέλλα, εναρμονίζοντας όλες τις περιοχές με την κωδικοποίηση λειτουργίας των οργανώσεων γονέων με βάση τις οδηγίες της ΑΣΓΜΕ.