Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα παρουσιάσει εκδήλωση – αφιέρωμα, με τίτλο «Ανοιξιάτικη Ρομάντζα», στον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καζαντζή. Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον καλλιτέχνη, το έργο του και να απολαύσει μελωδίες και τραγούδια του εκτελεσμένα από τα Σύνολα Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου.
Στην εκδήλωση θα παρίσταται  και ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής μαζί με τους συνεργάτες του Λιζέτα Καλημέρη και  Δημήτρη Ζερβουδάκη, που θα τραγουδήσουν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη.



Υπεύθυνοι Μουσικών Συνόλων: οι καθηγητές μουσικής: Δέσποινα Αρβανιτίδου, Δημήτρης Τασούδης
Οι πληροφορίες για τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή και το έργο του στηρίζονται σε υλικό που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον φιλόλογο Δημήτρη Κιτσούλη.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

Βιογραφικό
 Ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζει να μένει και να εργάζεται.
 Από το Μάρτιο του 1999 ως το Μάρτιο του 2015 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.
Έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα, πιάνο, θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, οργανολογία, ενορχήστρωση), δίπλα στον αείμνηστο μαέστρο Θεόδωρο Μιμίκο.
Από το 1994 έχει δημιουργήσει στην Θεσσαλονίκη το Studio Polytropon, το οποίο άλλοτε με παραγωγές του ίδιου και άλλοτε με ηχογραφήσεις άλλων καλλιτεχνών, παίζει σημαντικό ρόλο στα δισκογραφικά δρώμενα σε πανελλαδικό επίπεδο.
Η δημιουργική του ανησυχία εκφράζεται κατ’ αρχήν με τραγούδια ενώ αργότερα προχωρεί και στην σύνθεση ορχηστρικών κομματιών για μικρά και μεγάλα σύνολα ορχήστρας.
Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, την τηλεόραση, σε Ελλάδα και εξωτερικό, τον κινηματογράφο, μουσικά CD για παιδικά βιβλία, ενώ ιδιαίτερη στιγμή στη μουσική του διαδρομή αποτελεί η συνεργασία του με την ποιήτρια Κική Δημουλά.
Επί 40 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και στο ενεργητικό του έχει μέχρι σήμερα 17 προσωπικούς δίσκους και 70 και πλέον συμμετοχές σε παραγωγές άλλων, κάποιες από τις οποίες διεθνούς φήμης (Buddha bar).
Δισκογραφία:
1986: «Ήτανε μια στιγμή»
1989: «Ταξίδια με τον ίδιο χάρτη»
1993: «Εποχές»
1994: «Πνοή του ανέμου»
1996: «Του ταξιδιού τα κίβδηλα»
1998: «Σορόκος»
1999: «Μπάρκο ψυχής»
1999: «Serra»
2003: «Ιφιγένεια εν Ταύροις»
2004: «Του έρωτα και τ’ ουρανού»
2006: «Faux Bijoux»
2008: «Ίσαλος Γραμμή»
2011: «Τα παιδιά της άλλης όχθης»
2013: «Τα πρέπει και τα θέλω στου Σκιάχτρου το καπέλο», μουσικό CD παιδικού βιβλίου
2014: «Γελαστή γέφυρα», μουσικό CD παιδικού βιβλίου
2014: «Μικρή Σουίτα»
2015: «Βιβλίο CD,  ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ»

Συνεργασίες:
Έχει συνεργαστεί με πολλούς και πολύ σημαντικούς ερμηνευτές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά,  Ανδρέας Καρακότας, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Χαρούλης , Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας ,Ορφέας Περίδης, Παντελής Θεοχαρίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Σταμάτη Κραουνάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργος Νταλάρας και άλλους.