Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Κατά το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης μετέβη στη Μόσχα, στα πλαίσια προγράμματος επιστημονικής και ακαδημαϊκής συνεργασίας και του εορτασμού του 2016 ως έτους ελληνορωσικής φιλίας.

Την αντιπροσωπεία αποτέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, και ο Πρωτοπρ. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, Καθηγητής της Ακαδημίας.


Η αντιπροσωπεία συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο, με θέμα: «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις», που διεξάγεται με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων επιστημόνων.

Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στη Θεολογική Σχολή Αγίου Νικολάου Ugresha Μόσχας πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Ελλάδα – Ρωσία: Ενότητα πνεύματος, ενότητα πίστεως, ενότητα παράδοσης».


Κατά την πανηγυρική τελετή έναρξης της Ημερίδας υπογράφηκε συμφωνία εκπαιδευτικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας ErasmusPlus.

Εκ μέρους της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας τη συμφωνία υπέγραψε ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος και εκ μέρους της Θεολογικής Σχολής Αγίου Νικολάου Ugresha Μόσχας ο Πρύτανης αυτής, Αρχιμ. Ιωάννης Rubin.

Στην Επιστημονική Ημερίδα συμμετείχαν εκπροσωπήθηκαν επίσης με εισηγήσεις στελεχών τους οι παρακάτω φορείς:



· Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσίας.



· Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ Μόσχας.



· Κρατικό Πανεπιστήμιο Γλωσσολογίας Μόσχας.



· Πανεπιστήμιο Διπλωματικών Σχέσεων MGIMO Μόσχας.



· Κέντρο Βυζαντινής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Μόσχας.



· Τμήμα Χειρογράφων της Κεντρικής Κρατικής Βιβλιοθήκης.



· Τμἠμα Συντήρησης και Αποκατάστασης Βιβλιακού Υλικού Μόσχας.



· Ένωση Συγγραφέων Ρωσίας.



· Κοινοφελές Κίνημα «Ορθόδοξη Ρωσία».


· Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων Πατριαρχείου Ρωσίας.