Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 50 στελέχη του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (κατηχητές, κατασκηνωτικά στελέχη, αναγνώστες και ιερόπαιδες) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή-προσκύνημα στη Βέροια.
Η εκδρομή ξεκίνησε μετά τη θ. λειτουργία, καθώς πολλοί από τους εκδρομής διακονούν ως ιεροψάλτες.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Αγκαθιάς.


Το πρόγραμμα της δράσης των νέων στελεχών περιλάμβανε προσκύνημα στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, ξενάγηση στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά καί τέλεση εσπερινού στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου.
Τα νέα στελέχη υποδέχθηκε εγκάρδια και συνομίλησε μαζί τους ο οικείος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, με την ευκαιρία της επετείου συμπληρώσεως 20 ετών από την αγιοκατάταξη του Αγίου Λουκά του ιατρού και 10 ετών από τη μεταφορά τμήματος του ι. λειψάνου του Αγίου στη Βέροια.

Την εξόρμηση διηύθυνε ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Κατερίνης και υπεύθυνος του τοπικού παραρτήματος της ΓΕΧΑ.