Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Την Τετάρτη 1/6 έλαβε χώρα η 4η ημερίδα για τις υποστηριζόμενες μητέρες-μέλη της μονογονεϊκής ομάδας του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ομιλητής ήταν ο κ. Ιγνάτιος Μεϊμάρης, Διευθυντής του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη και η ομιλία του είχε ως τίτλο «Το παιδί σου στην δύσκολη εποχή μας- Οι καλύτερες πρακτικές για την ασφάλειά του».

Ήταν πολύ σημαντική και αυτή η ημερίδα μας καθώς ειπώθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα που αφορούν στη σωστή και ασφαλή (όσο το δυνατό) διαπαιδαγώγηση του παιδιού αλλά και στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μητέρας-γονέα και παιδιού.

Την Πέμπτη 2/6, ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ προσκλήθηκε να παρουσιάσει το έργο των 22 ετών της υποστήριξης παιδιών σε Αμερικανούς Φοιτητές από το Μίσιγκαν των Η.Π.Α και σε 3 από τους καθηγητές τους που τους συνοδεύουν. Οι φοιτητές διέμεναν αυτές τις μέρες στην Πιερία , στο Βιβλικό Κέντρο «Άργος Ζωδιάτης» στη Λεπτοκαρυά ο διευθυντής του οποίου κ. Παναγιώτης Καραγκούνης σε συνεργασία με τους υπευθύνους της εταιρείας ΦΑΡΟΣ Συμβουλευτική (Pharos Invest) και ιδιαίτερα τον κ. Νικόλαο Χουσουρίδη, συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση μιας ευρείας ενημέρωσης των φοιτητών πάνω σε τρέχοντα θέματα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας και ειδικότερα της Πιερίας.

Παρουσιάστηκαν στους φοιτητές από τον κ. Χουσουρίδη θέματα που αφορούν στην οικονομία (τοπική και μη), έπειτα έγινε παρουσίαση του κοινωνικού έργου του ΒΕΝΙΑΜΙΝ από τους υπευθύνους του συλλόγου, παρουσία του Προέδρου κ. Χάρη Αναστασίου και της συζύγου του και έπειτα ακολούθησε ομιλία του κ. Ιγνάτιου Μεϊμάρη πάνω σε θέματα που αφορούν στις οικογένειες. Και οι δύο εκδηλώσεις-δράσεις ήταν πολύ σημαντικές. Οι Αμερικανοί φοιτητές έδειξαν εντυπωσιασμένοι μεταξύ άλλων για το εύρος της προσφοράς του ΒΕΝΙΑΜΙΝ ανάμεσα στα παιδιά ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ ευχαριστεί την ΦΑΡΟΣ Συμβουλευτική για την φιλοξενία στην αίθουσα παρουσιάσεών της όσο και τους κκ. Νικόλαο Χουσουρίδη και Παναγιώτη Καραγκούνη για την άρτια οργάνωση της παρουσίασης στους Αμερικανούς Φοιτητές.


Την Κυριακή 5/6 το προσωπικό του τοπικού καταστήματος ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ, πρόσφερε ένα πανέμορφο παιδικό σπιτάκι στα 4 προσφυγόπουλα στα οποία ο Σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ παρέχει τροφή και στέγη. Τα παιδάκια μόλις αντίκρισαν το σπιτάκι χάρηκαν πολύ. Ευχαριστούμε το προσωπικό του καταστήματος ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ καθώς και τον Διευθυντή κ. Μιχάλη Βακιρτζή που βοηθάνε τα παιδιά που υποστηρίζει ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ και για αυτήν την πολύ όμορφη πρωτοβουλία τους.

Καθώς το καλοκαίρι συνεχίζει, ο Σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ εντείνει τις προσπάθειές του να βοηθήσει ακόμα περισσότερα παιδιά ανοίγοντας παραπάνω την ΑΓΚΑΛΙΑ του. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι.