Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τρίτο επιμορφωτικό ταξίδι του 12/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κορινού στο Paikuse Pohikool - Parnu της Εσθονίας από 23 έως 27 Μαΐου στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «The European express. Everybody on board!»

Η αποστολή του 12/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κορινού που συμμετείχε στην συνάντηση αυτή αποτελούνταν από τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Τσιαλού Ευανθία, εκπαιδευτικό αγγλικής και τους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής κ. Σιδηρόπουλο Μιχάλη και κ. Ναζαρίδου Ανατολή.

Το πρόγραμμα Erasmus + αφορά στην εφαρμογή της θεωρίας πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner (Multiple Intelligences theory) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αποτελεί σύμπραξη πέντε χωρών : Ελλάδας, Γαλλίας, Τουρκίας, Eσθονίας και Ρουμανίας.

Η αποστολή του Δημοτικού Σχολείου Κορινού έτυχε ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας από τους οικοδεσπότες και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει με τους εταίρους εποικοδομητικές απόψεις σε ζητήματα καινοτόμων διδακτικών πρακτικών διδασκαλίας εφαρμόζοντας τη θεωρία πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner, να πληροφορηθεί για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, να γνωρίσει τα κυριότερα αξιοθέατα του Parnu και πτυχές της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής. Η επόμενη συνάντηση εργασίας αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στον Κορινό, τον Οκτώβριο του 2016.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κορινού
Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος