Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τη συμπαράστασή της στους τραυματίες και τους πυροπαθείς, από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Το ΠΑΜΕ θα τοποθετηθεί άμεσα για την ανάδειξη των αιτιών και των ευθυνών, για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης.

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Πιερίας και όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών.

Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους άμεσα να απευθυνθούν στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και να δώσουν αίμα στην τράπεζα αίματος της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, το οποίο όταν χρειαστεί – ζητηθεί θα διατεθεί για τη στήριξη των πληγέντων ιδιαίτερα των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα.

Ώρες μετάβασης στο τμήμα Αιμοδοσίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή

Πρωί: 8:30πμ – 2:00μμ

Απόγευμα: 6:00μμ – 8μμ

Σάββατο, Κυριακή και αργίες

10:00πμ – 1:00μμ

Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ.