Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Και η ζωή συνεχίζεται;

Και η ζωή συνεχίζεται;
*Γράφει η Βένια Βλώτσου

Καλημέρα παιδί της πόλης, σα να ήρθε η άνοιξη επιτέλους δε νομίζεις? Φώτισε η μέρα, γλύκανε λίγο ο καιρός, αυξήθηκε η κίνηση στους δρόμους και κόπασε εκείνη η ενοχλητική βροχή που μόλις νόμιζες ότι τελείωνε μια καινούρια μπόρα βρισκόταν προ των πυλών.

Όμως δεν αφουγκράζεσαι μια περίεργη ηρεμία στην ατμόσφαιρα, ένα πάγωμα μετά το οποίο υπεισέρχεται το μεγάλο τσουνάμι! Τώρα που μίλησα για μπόρες και βιβλικές καταστροφές τι γίνεται με το θέμα της Τουρκίας, έχει βγάλει κανείς κάποιο ολοκληρωμένο συμπέρασμα; Πέντε χιλιάδες οχτακόσια είκοσι κόμμα πέντε παράθυρα να υπήρχαν στην τηλεόραση, πέντε χιλιάδες οχτακόσιες είκοσι κόμμα πέντε απόψεις θα βομβάρδιζαν το μυαλό σου! Δε μπορούν για μια φορά να φτάσουν σε μια κοινή γραμμή πλεύσης όλοι αυτοί οι διανοούμενοι. Ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση πασχίζει η μία υπέρλαμπρη εξυπνάδα του ενός να κατατροπώσει την άλλη υπέρλαμπρη εξυπνάδα του άλλου. Και όλα αυτά τη στιγμή που δυο άνθρωποι δεν περνάνε και τόσο καλά στη γείτονα χώρα επειδή έτυχε να είναι τα εξιλαστήρια θύματα στο παιχνίδι του πορτοκαλί φωνακλά, του φανατισμένου ανατολίτη και του Αλέξη. Αχ αυτός ο Αλέξης πιστεύω έχει φτάσει στην απόλυτη Νιρβάνα. Το σπίτι του να καίγεται θα περιμένει καρτερικά να βρέξει, αλλά για να κουνηθεί ούτε λόγος!




Και εσύ τι κάνεις ακριβώς καλέ μου άνθρωπε? Ψάχνεις μανιωδώς να συγκρίνεις τις μεγάλες προφητείες με τα γεγονότα για να εξακριβώσεις την επικείμενη ροή των πραγμάτων. Άκουσα εχθές έναν κύριο να λέει σαν άλλος μάντης Κάλχας ‘’ θα γίνει πόλεμος τρία μερόνυχτα με την Τουρκία, θα πέσουν πεντακόσια αεροπλάνα και θα χαθούν γύρω στις 1000 ανθρώπινες ζωές των ανθρώπων που είναι στην πρώτη γραμμή μάχης, μετά όλα θα καταλαγιάσουν’’. Το τρομακτικό στην όλη φράση του ήταν το ύφος και η ανακούφιση του που θα πεθάνουν μόνο στρατιώτες. Λες και αυτούς δεν τους γέννησε μανούλα ή έχουμε κάποιο στρατό από ανδροειδή οπότε τι είχαμε τι χάσαμε; Μάλλον ο γιος του είχε τελειώσει το φανταρικό, οπότε μια και εγώ δεν κινδυνεύω τι με νοιάζει για τον απέναντι; Υπάρχει κάτι που σε εμένα την ανόητη και μικρή μου διαφεύγει; Αλλά βέβαια τι να ξέρω εγώ;




Τι να ξέρω από πόλεμο, από απώλεια, πώς να αναλογιστώ με το αθώο μου μυαλό την καταστροφή. Όταν όλοι οι μεγάλοι και τρανοί έχουν μια παθητική στάση απέναντι σε κάθε απώλεια όταν πρόκειται για συμφέροντα! Άλλη μια οικογένεια έχασε το σπίτι της, άλλος ένας φοιτητής πέθανε σε τρομοκρατική ενέργεια, άλλο ένα νεκρό παιδί από βόμβα στη Συρία. Αλλά όλα αυτά έχουμε μια απίστευτη κυνικότητα να τα απορρίπτουμε, είναι εξάλλου μακριά από εμάς.

Όμως εγώ είμαι ρομαντική και ονειροπόλα. Ζω στο δικό μου κόσμο που απαιτεί μια στοίβα πτυχίων, συνεχή διάβασμα, τεράστιο ανταγωνισμό, έλλειψη ύπνου και προσωπικής ζωής και την υπέρογκη ανταμοιβή των 592€ το μήνα! Θα σταματήσω να έχω άποψη λοιπόν και θα γυρίσω στο survivor και το instagram γιατί με έπεισαν ότι αυτά έχουν σημασία και πρέπει να με απασχολούν. Αφήνω τον κόσμο σε αυτούς που το χειρίζονται τόσο εξαιρετικά αλάνθαστα, όπως μέχρι τώρα φαίνεται άλλωστε. 



Περιμένω αμήχανα να δω τι θα γίνει, χαμογελάω μηχανικά, και η ζωή συνεχίζεται!B.B



*Βένια Βλώτσου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Μεγάλωσε στην πόλη της Λάρισας και τώρα αποτελεί φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο τμήμα Φυσικής. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια και σχολεία φυσικής με σπουδαιότερη την εργασία της στο παγκόσμιο συνέδριο Φυσικής EUROMAR το 2013 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αγαπημένη της ασχολία είναι η συγγραφή κειμένων, της οποίας άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε τοπικά έντυπα. Μικρό χρονικό διάστημα αποτέλεσε μέλος της συγγραφικής ομάδας του mycampus.gr. Πλέον έχει την επιμέλεια του διατροφικού site activeat.gr στο οποίο εμπεριέχεται και η στήλη ‘’και μη ξεχνάτε να χαμογελάτε’’ με προσωπικά της άρθρα.